Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 9°C

Pilot omylem spustil poplach. Zasahovalo komando, vrtulníky a evakuace půlky letiště

Autor: ČTK, for - 
6. listopadu 2019
21:47

Pilot španělské letecké společnosti Air Europa ve středu na letišti Schiphol v Amsterodamu omylem vyvolal poplach. S odkazem na leteckou společnost o tom informují zahraniční média. V letadle předtím zasahovala policie, aby vyšetřila „podezřelou situaci“. Nikomu se nic nestalo.

„V letadle z Amsterodamu do Madridu byl dnes večer omylem spuštěn alarm a na základě toho letiště přistoupilo k předepsaným bezpečnostním opatřením,“ uvedly španělské aerolinie. „Příčina poplachu nebyla žádná, všichni cestující jsou v pořádku a čekají na odlet,“ dodala společnost Air Europa.

Původně se objevily nepotvrzené informace, že pilot vyvolal poplach kvůli pokusu o únos letadla. Na letišti zasahovalo zvláštní policejní komando, přiletěly dva vrtulníky. Pořádkové síly část letiště vyklidily.

viho ( 6. listopadu 2019 23:37 )

Špatně placený pilot nízkonákladovky nejspíš jenom omylem nastavil tísňový kód na transpondéru a oni udělají výjezd celé kavalérie v ceně tak milion Kč. Přitom stačilo, aby řídící provozu vysílačkou pilotovi opatrně naznačil, aby si opravil kód na transpondéru.

Zobrazit celou diskusi