Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

„S ohledem na sexuální pracovnice.“ Amsterdam zakáže skupinové prohlídky známé čtvrti

Autor: ČTK - 
23. března 2019
21:51

Amsterdam zakáže ve známé čtvrti červených luceren skupinové prohlídky s průvodcem. Oblast plná nevěstinců, v jejichž výlohách nabízejí své služby prostitutky, je podle vedení nizozemské metropole přeplněná turisty. Jejich počet by se měl podle představ radnice zákazem snížit.

Zákaz komentovaných prohlídek začne plně platit až od prvního ledna příštího roku. Již od letošního 1. dubna ale budou zakázány skupinové prohlídky s průvodcem po 19:00.

Kromě toho, že je kvůli skupinám turistů čtvrť červených luceren především večer a o víkendech přeplněná, nejsou komentované prohlídky podle radnice ani „uctivé k sexuálním pracovnicím“. „Do dnešní doby už nepatří to, aby se sexuální pracovnice ukazovaly jako turistická atrakce,“ uvedl místostarosta Amsterodamu Udo Kock.

Podle radnice si navzdory jistým omezením, která byla přijata již v loňském roce, více než 80 procent podnikatelů v odvětví sexuálních služeb stále stěžuje na negativní dopad komentovaných prohlídek na jejich podnikání. Řada z nich vyjádřila také nespokojenost s obtěžováním ze strany turistů, například v podobě nechtěného fotografování.

Amsterdam ročně navštíví kolem 21 milionů turistů. Kromě individuálních návštěvníků čtvrtí červených luceren v současnosti projde každý týden asi tisíc skupin turistů s průvodcem.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

mak ( 24. března 2019 07:41 )

Neni dost uctivé k sex.pracovnicim? 😆 No jo, ty jsiubuctivost sama 😂👎 )0 % majiteli podniku to vadi, tak zakazeme prohlídky. Proc nezakazete celou vykricenou ctvrt, kdyz to dávno vadi vice nez 80 % obyvatel v okolí, hm? Korektnost naruby. Na amoralni jedince se bere ohled, na moralni nikoli. 🙄👎

ja-stana ( 24. března 2019 03:06 )

Jaképak štráchy s kujvama.

Zobrazit celou diskusi