Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Mývala skoro vykrmila k smrti. Teď musí mít vlastního dietologa

Autor: blv - 
12. října 2019
20:55

Uživatelé instagramu zachránili mývalovi život. Jeho majitelka se na sociálních sítích chlubila svým mazlíčkem, který se plazil po podlaze. Zděšeným divákům hned došlo, o co jde. Nebohé zvíře bylo tak tlusté, že ani nemohlo chodit.

Jmenuje se Ťoma a má problém - buď zhubne, nebo umře. Jeho majitelka  ho totiž vykrmila tak, že se nemůže ani pořádně hýbat. V přírodě by tohle živé zvířátko vážilo do devíti kilo, jenže Ťoma váží šestnáct kil.

Jelena Troskinová z ruského Kemerova jeho neohrabané pokusy o pohyb považovala za tak roztomilé, že mývala ukázala na svém instagramu. Místo pochvaly se ale dočkala pořádně studené sprchy. Uživatelé ji obvinili z týrání. A do záležitosti se vložila nejen ruská média, ale například i americký New York Post.

Majitelka se nejdřív bránila tvrzením, že před zimou mývali prostě přibírají na váze. Jenže pohled na chlupatého tlusťocha byl velmi výmluvný. A tak Jeleně nezbylo nic jiného, než sáhnout do kapsy a Ťomovi zaplatit dietologa. 

Ten mývalovi sestavil jídelníček složený z kachního masa, tvarohu, brambor, slunečnicového oleje a brambor. Jenže Ťoma je teď zmlsaný, a tak si sestavil vlastní meníčko. Z předepsaných potravin vzal na milost jenom kachnu, a to syrovou. Na druhé straně si ale rád smlsne na vařené dýni, mandlích, kiwi a okurkách.

Za deset dní se Ťomovi podařilo zhubnout o třicet deka. A jeho kamarádi na instagramu ho neopouštějí. Sledují, jak hubne, a hlídají, aby ho majitelka zase nezačala překrmovat. 

Zobrazit celou diskusi