Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Historický bombardér se zřítil krátce po startu. Sedm lidí nepřežilo pád

Autor: ČTK - 
3. října 2019
06:49

Sedm lidí ve středu zahynulo při havárii historického bombardéru z druhé světové války, který se zřítil krátce po startu ve státě Connecticut na severovýchodě USA. Na palubě letounu Boeing B-17 byla tříčlenná posádka a deset cestujících.

Pilot se po nezdařeném startu pokusil přistát, ale zřítil se na plochu mezinárodního letiště severně od Hartfordu, metropole státu Connecticut. Šest osob bylo dopraveno do místní nemocnice s těžkými popáleninami, oznámila policie.

V USA se zřítil historický bombardér, sedm mrtvých. Archivní snímky bombardéru. V USA se zřítil historický bombardér, sedm mrtvých. Archivní snímky bombardéru. | ČTK

Letoun se měl tento týden zúčastnit leteckého dne. Podle prvních informací letecké služby mu při startu selhal jeden z motorů. Letadla B-17 se za druhé světové války zapojila do náletů americké armády na německá města. Stroj, který ve středu havaroval, byl vyroben až v prvních poválečných letech, ve stavu schopném provozu jich podle agentury AP existuje jen několik.

snehulak ( 3. října 2019 08:50 )

Aby se B-17 zřítil kvůli poruše jednoho z motorů (a to i během startu) je naprostá blbost. Ty by mu ten motor musel vybuchnout a urvat kus křídla.

Zobrazit celou diskusi