Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

I šestileté děti mají dostat školení o masturbaci. Rodiče rady o dotecích pohoršily

Děti se mají učit, jak se dotýkat vlastního těla. Rodiče zuří (ilustrační foto)
Děti se mají učit, jak se dotýkat vlastního těla. Rodiče zuří (ilustrační foto)  (Autor: Profimedia)
Autor: tva - 
22. září 2019
15:55

Děti ve věku okolo šesti let by se měly podle nového vzdělávacího programu učit o povaze a pravidlech masturbace. Jde o součást učebního plánu s názvem „All About Me“ (Vše o mně), který schválilo vedení hrabství Warwickshire v centrální Anglii. Někteří kritici ale tvrdí, že program svou údajnou nevhodností povede k předčasné „sexualizaci“ dětí. Informuje o tom web britského deníku Daily Mail.

Nový vzdělávací plán by se měl týkat celkem 241 základních škol na území celého hrabství. Šestileté a starší děti by se tak měly dozvědět informace o pravidlech „dotýkání svého těla a genitálií“. Někteří z rodičů ale namítají, že nový učební program All About Me zaměřený na téma vztahů a sexu, povede k sexualizaci jejich dětí.

Nová vzdělávací osnova by se přitom v příštím roce mohla rozšířit do dalších částí Spojeného království v rámci školní strategie týkající se výuky témat jako jsou sex a vztahy. Zejména konzervativci z řad ochránců rodiny a náboženských společností varují před tím, že by se kvůli školnímu manuálu mohly mezi děti rozšířit „nevhodné materiály se sexuální tematikou“.

„Vhodnější je to ve vaně nebo ve sprše“

V inkriminované pasáži kontroverzního dokumentu, který se svým obsahem masturbace přímo týká, je doslova napsáno: „spousta lidí má rádo, když se sami sebe dotýkají, protože jim to způsobuje příjemné pocity“. Dále je uvedeno, že se do toho řadí i „citlivé části těla“ a navzdory tomu, že by to někteří mohli označit za „hanebné“ nebo „nevhodné“, je to „úplně normální“ součást života.

Děti jsou zároveň poučeny o tom, že „není slušné se na těchto místech dotýkat mezi lidmi“ a je vhodnější se takovému chování oddávat v soukromí, „například ve vaně, ve sprše nebo v posteli“.