Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Hrůzný nález ve studni: Rozřezaná těla v pytlích patřila nejméně 44 lidem

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
16. září 2019
22:00

Ostatky, které se našly na počátku září ve studni nedaleko města Guadalajara ve středním Mexiku, patřily nejméně 44 lidem. Těla byla v různém stadiu rozkladu, vyšetřovatele na místo upozornili místní obyvatelé, kteří si stěžovali na zápach. O výsledku práce patologů o víkendu informovala místní média. Vysoká kriminalita sužuje Mexiko už řadu let, je důsledkem zejména boje drogových gangů.

Lidské ostatky našla policie v 10 metrů hluboké studni za Guadalajarou, těla byla nacpaná ve 119 černých plastových pytlích. Na místo hrůzného nálezu se vydala na počátku září poté, co si místní lidé stěžovali na nesnesitelný puch.

Zpočátku nebylo jasné, kolika lidem ostatky v pytlích patří. Těla totiž byla rozřezána na části. Nyní patologové určili, že se jedná nejméně o 44 osob. Kompletní těla přitom našli jen v případě devíti jedinců. Část ostatků se stále identifikovat nepodařilo.

V zemi dojde až ke 100 vraždám denně

Ostatky musela vyzvednout těžká technika, nejdříve byly v hloubce zhruba osmi metrů objeveny tři pytle, následně bagr odkryl více než sto dalších. Patologové zatím nezjistili, co bylo u obětí příčinou úmrtí. Během tohoto roku se jedná už o několikátý nález masového pohřebiště.

V mexickém státě Jalisco, jehož je Guadalajara hlavním městem, působí řada drogových gangů. Za první polovinu letošního roku bylo v Mexiku, které má 125 milionů obyvatel, zavražděno přes 17 tisíc lidí. To je v průměru více než 100 vražd denně.

Zobrazit celou diskusi