Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Stali se vegany a přišli o přátele. Rodina sdílela příspěvky o jídle na internetu

Rodina Robinsonových, se kterými se lidé přestali přátelit z toho důvodu, že se stali vegany
 (Autor: reprofoto Cornwall Live WS)
Autor: tva - 
14. září 2019
17:18

Rodina Robinsových, žijících na jihu Anglie, ztratila všechny své přátele poté, co se stali vegany. Podle jejich slov je přestali zdravit i lidé na ulici. Rozhodnutí učinila nejprve matka Jacqui (44), její veganství poté inspirovalo i zbytek rodiny. Informuje o tom server The Mirror.

Viděla jsem video, které ukazovalo, jak to funguje v mléčném průmyslu. Byla jsem znechucená a zděšená, nechtěla jsem s tím mít nadále nic společného. Nedokázala jsem se smířit s tím, že bych to zvěrstvo nepřímo podporovala kupováním výrobků. Navíc by mi to vždycky připomnělo vědomí toho, že se takové věci dějí,“ řekla Jacqui Robinsonová.

Všechny z dětí se rozhodly být vegany z vlastního přesvědčení. Nejsme ten typ rodičů, který by svým potomkům něco zakazoval, říkal jim: ‚můžeš si dát tohle a nesmíš tamto‘. Chceme, aby naše děti byly nezávislé a sami si zjistily informace, na jejichž základě se pak rozhodnou,“ dodala.

Zároveň je přesvědčená o tom, že povědomí o veganství je stále na velmi nízké úrovni, což má být také jednou z příčin, proč rodina přišla o veškeré přátele. „Když jsem začala sdílet příspěvky o veganství a o tom, co se děje v mléčném průmyslu, začali mi lidé psát, ať ‚držím hubu‘,“ přiznala.

Ve školách vůbec neexistuje výuka ani žádný program k tomu, aby byly děti informované o tom, odkud jejich jídlo pochází a co se s ním děje předtím, než jej snědí,“ uvedl její manžel Ryan, který pracuje jako asistent ve školství.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

europa ( 15. září 2019 04:10 )

Nicoltenka ( 15. září 2019 00:29 )

Mínus 20 kg za dva týdny! Bříško zmizí bez poškození zdraví! Potřebujete >> www.SlimExtrem.Com

Mnau1 ( 14. září 2019 23:44 )

Proc by meli byt vegani magori? Jen proto, ze maji jiny nazor? Nebo, ze maji svedomi? Ze jsou empaticti k zviratum? Skoda, ze lide neumi respektovat nazor nekoho jineho.

hejpockej ( 14. září 2019 23:08 )

a cim se hnoji nebio zelenina? Pesticidama ty chytra nadhero. Z hnoje rakovinu a alzheimera nedostanes, ale z chemickyho humusu jo, ty blbko, si o tom neco precti nez zacnes psat kraviny

tojevrazdanachcala ( 14. září 2019 21:25 )

A vědí ti vegani že se biozelenina hnojí hov nama která se nazývají hnůj ? A také chcá nkama s ho vny tzv.močůvkou?

Zobrazit celou diskusi