Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Při oslavě narozenin královny spadl voják z koně. Major skončil na nosítkách

Autor: tva - 
8. června 2019
18:50

Každoroční velkolepé oslavy narozenin královny Alžběty II. (93) tentokrát poznamenala nešťastná událost. Jeden z členů britské královské gardy se svalil během přehlídky z koně a zůstal ležet na zemi. Muže nakonec museli členové stráže naložit na nosítka a předat do péče zdravotníkům, jak uvádí britský portál Daily Mail. Královna se sice narodila v dubnu, oslavy se pro příznivější počasí konají ale tradičně v červnu.

O nemilou situaci se postaral major Niall Hall, jemuž při pádu ze hřbetu koně spadla i ikonická černá chlupatá pokrývka hlavy královské gardy – přezdívaná „medvědí čepice“. Muži okamžitě přispěchali na pomoc kolegové z královské stráže včetně medika se zdravotnickou brašnou přes rameno. Celou situaci zachytili pohotoví fotografové.

Major Hall by po nepříjemném pádu ošetřen a převezen do nemocnice. Jak uvedl mluvčí britského ministra obrany, jeho zranění by jej neměly ohrožovat na životě. Po události celá přehlídka, jejíž součástí bylo 200 koní a 1400 vojáků, mohla dál pokračovat.

Během oslav narozenin královny Alžběty II. jeden ze členů stráže spadl z koně (8. 6. 2019) Během oslav narozenin královny Alžběty II. jeden ze členů stráže spadl z koně (8. 6. 2019) | Reuters

Na oslavách nechyběla ani nejbližší rodina královny, a to včetně vévodkyně Meghan (37), která teprve podruhé od porodu ukázala veřejnosti svého synka Archieho. Ten ve čtvrtek oslavil měsíc od svého narození.

nebepekloraj ( 9. června 2019 08:09 )

Proč? Vždyt Hitler se narodil 20. a Alžběta 21. Tohle se ti nepovedlo, zkus něco jiného.

Taurus70 ( 9. června 2019 01:20 )

Takto vypada cela dnesni Britska armada😂😂😂

Zobrazit celou diskusi