Ve věku 72 let zemřela dlouholetá hospodyně královny Alžběty II. Annette Wilkinová. Za svého života byla považována za nejoblíbenějšího zaměstnance královny. Její náhlá smrt, způsobená rychlou nemocí, královnu údajně hluboce zasáhla. 

Ostatně paní Wilkinová pracovala pro windsorské království přes 45 let a královna si jejích služeb natolik považovala, že jí dokonce věnovala jednoho ze svých královských psů corgi. Larch, jak ho paní Wilkinová pojmenovala, často ležel u jejího pracovního stolu, když plánovala svůj den. 

Vzhledem k velkému poutu mezi ženami se dá očekávat, že královna poruší protokol a dostaví se i na její pohřeb. Královna totiž pohřby navštěvuje pouze velmi zřídka. Většinou jen v případě, že se jedná o členy rodiny nebo velmi blízké přátele. 

„Annette jsme říkali královna, protože měla takovou auru a navíc měla roztomilý vytříbený přízvuk,“ zavzpomínal na věrnou služebnou zaměstnanec královského paláce pro Daily Mail. „Vždycky byla skvěle oblečena, byla skvělá ve své práci a milá k ostatním zaměstnancům. Královna a ostatní členové rodiny ji naprosto zbožňovali, byla skoro jako jejich příbuzná. Nikdy se nevdala, byla oddaná své práci a svůj život věnovala královské rodině,“ dodává zdroj. 

Před pěti lety paní Wilkinová údajně podala výpověď pro svůj věk, královna si ale život bez ní nedokázala představit, a tak ji přemluvila, aby nastoupila na jednoduchou pozici asistentky své vrchní návrhářky Angely Kellyové (51). 

VIDEO: Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě!

Video
Video se připravuje ...

Miloš Zeman u Alžběty II.: To je moje žena a dcera, hlásal hrdě! ČTK/AP

Fotogalerie
102 fotografií