Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Palinová chtěla být viceprezidentkou USA, teď se matka pěti dětí rozvádí

Autor: ČTK, tva - 
10. září 2019
17:40

Někdejší guvernérka amerického státu Aljaška a neúspěšná kandidátka na viceprezidentku Spojených států Sarah Palinová se rozvádí. Tvrdí to americká média s odkazem na žádost o rozvod, kterou podal manžel Palinové Todd.

Pětapadesátiletý Todd Palin žádost o rozluku se svou stejně starou manželkou zdůvodnil vzájemnou neslučitelností povah, kvůli čemuž dvojice vedle sebe nemůže dále žít. Pár se vzal v roce 1988 a má spolu pět dětí, o které oba chtějí společně pečovat.

Konzervativní politička Palinová stála v čele Aljašky v letech 2006 až 2009, ale do celoamerického povědomí se dostala až během prezidentských voleb v roce 2008. Tehdy si ji jako viceprezidentku vybral republikánský kandidát na prezidenta John McCain, který ale prohrál v souboji s demokratem Barackem Obamou a Joem Bidenem.

Po neúspěšných volbách vystupovala Palinová v několika televizních pořadech, vystupovala s přednáškami a úspěšně vydala několik knih. Stala se rovněž zastánkyní konzervativního republikánského hnutí Tea Party a během prezidentských voleb v roce 2016 hlasitě podporovala nynějšího šéfa Bílého domu Donalda Trumpa.

Zobrazit celou diskusi