Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 18°C

„Můj život je peklo, chci rozvod.“ Muslimka se chce zbavit manžela kvůli jeho přehnané lásce

Muslimka se v manželství chce hádat, hodný manžel jí nevyhovuje, (ilustrační foto).
Muslimka se v manželství chce hádat, hodný manžel jí nevyhovuje, (ilustrační foto).  (Autor: archiv Blesku)
Autor: Darina Jíchová - 
25. srpna 2019
12:25

Žena ze Spojených arabských emirátů (SAE) po roce manželství zažádala o rozvod. Na tom by nebylo nic zvláštního, soud ve městě Fudžajra, který se její žádostí zabýval, překvapily důvody, které podle všeho vedly k její nespokojenosti v manželství. Muslimka si stěžovala, že muž ji „přehnaně miloval, zahrnoval ji dary a komplimenty, nehádal se s ní a sám doma uklízel i vařil“. Zprávu přinesl deník Daily Mail.

„Ani se mě nezeptal a dělal všechny domácí práce. Byl na mě moc hodný, nehádal se se mnou. Když jsem si stěžovala na jeho váhu, začal cvičit a držet přísnou dietu. Byl hrozně pozorný, pořád mi kupoval dárky, nikdy mi neřekl ne,“ muslimka před soudem šaría vyjmenovala všechny manželovy prohřešky.

Ženina poznámka vedla ke zlomené noze

Roční manželství popsala jako „peklo“, muže prý dokonce prosila, aby se s ní pohádal. Jeho extrémní láska ji podle vlastních slov „dusila“. „Nikdy na mě nekřičel, nikdy jsme neměli žádný spor, vlastně ani žádnou debatu,“ dodala. Hádku prý nevyvolala ani její poznámka o tom, že je tlustý. Manžel začal tak usilovně cvičit, až si zlomil nohu.

Muž: Chci být prefektní manžel

„Sním o pořádné roztržce, ale s mým manželem-romantikem to není možné. Vždycky mi odpustí. Potřebuju debatovat, tenhle život bez problémů plný poslušnosti není pro mě,“ řekla u soudu. Její manžel během procesu prosil soudce, aby žádost o rozvod zamítl.

„Soudit manželství teprve po roce není fér, každý se poučí ze svých chyb. Vždycky budu chtít být hodným a perfektním manželem,“ prohlásil Arab. Jejich případ byl prozatím odložen, soudce chce dát manželům šanci, aby své neshody urovnali.