Středa 8. května 2024
Dnes je Den vítězství, zítra Ctibor
Oblačno 16°C

Tady byste nakupovat nechtěli: Z obchodu se po zavření stává hřiště potkanů

Autor: peb - 
11. srpna 2019
19:41

Miliony zhlédnutí mají videa z obchodu, který se po zavírací době stal doslova hřištěm pro skupinu potkanů. Hlodavci se proháněli po regálech i přes uličky jednoho z obchodů japonského řetězce FamilyMart v Tokiu. Po zveřejnění videí provozovatel obchod uzavřel a zveřejnil omluvu. Zprávu přinesl britský deník The Guardian. 

Na jenom z videí je k vidění nejméně šest statných potkanů, kteří čile pobíhají mezi nabízeným zbožím.

Z téže pobočky se na internetu objevilo několik krátkých klipů, přičemž japonská média informovala o tom, že jeden z nich vidělo přes pět milionů lidí. Videa autoři nahráli na youtube a twitter. 

„Hluboce se omlouváme za pohoršení a újmu, kterou jsme zákazníkům způsobili,“ stojí v oficiálním vyjádření sítě FamilyMart, která v Japonsku provozuje celkem 14 tisíc obchodů. 

Společnost dodala, že incident nebere na lehkou váhu a že obchod zůstane uzavřený, dokud ve spolupráci s úřady nevypátrá příčinu kontaminace. 

Není to poprvé 

Navzdory pověstné japonské čistotnosti se v případě společnosti FamilyMart nejedná o první případ porušení zásad hygieny. 

V únoru firma propustila zaměstnance, který ve videu olizoval produkty a vracel je na regály.

Ve stejném měsíci řetězec 7-Eleven Japan vyhodil dva své zaměstnance. Jeden z nich totiž plival do hrnce s jídlem a druhý ho při tom natáčel. 

Zobrazit celou diskusi