Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Zděšení v porodnici: Po chodbě se procházela krysa, jen pár metrů od novorozeňat

Autor: Mii - 
10. ledna 2019
17:48

Silné kritice čelí poslední týden nemocnice Lincoln County Hospital na východě Velké Británie. Návštěvníci v jejím porodnickém křídle zpozorovali krysu, která se volně procházela po chodbě zařízení. Dělala tak jen pár metrů od sálů, kde se nacházely rodící matky a novorozeňata. Mluvčí místního sdružení nemocnic uvedl, že věc vyšetřuje.

Na krysu jako první upozornil muž, který byl v porodnici navštívit kamarádku. Jakmile šel chodbou, uviděl, že ho doprovází velký hlodavec. Přítomnost krysy jej naprosto šokovala, zvíře si vyfotil a fotografie poslal místnímu deníku The Lincolnite.

„Byl jsem navštívit kamarádku v porodnickém křídle. Jak jsem se pohyboval chodbou, zpozoroval jsem, že se něco pohybuje kolem mě,“ vyprávěl muž, jak jeho setkání s hlodavcem probíhalo. „Někdo prošel kolem a vůbec jí nevěnoval pozornost,“ dodal.

Těhotná matka, která do nemocnice Lincoln County Hospital dochází, uvedla, že jí to přijde nechutné. „V malé místnosti čekalo na ultrazvuk několik desítek žen a jejich partnerů. Spousta z nás musela stát. Toto zařízení prostě nezvládá svoji činnost. Krysy na chodbách jsou poslední kapka,“ popsala svou zlost.

Krysy jako zdravotní hazard

Podle Paula Boococka, mluvčího sdružení lincolnských nemocnic, se krysa na chodbu porodnice dostala nejspíš proto, že v té době probíhala rekonstrukce části budovy. Její prostředí, kde žila, tak bylo narušeno a hledala jiné místo, kde by se mohla ukrýt.

„Toto je poprvé, co na ní někdo upozornil. Již jsme objednali deratizátory, aby záležitost podrobněji vyšetřili,“ uvedl Boocock.

Krysy mohou přenášet řadu závažných nemocí včetně leptospirózy, která při přenosu na lidi způsobuje selhání ledvin a smrt.

Video  Porodník: Císařský řez je anděl i ďábel  - Iva Dvořáková
Video se připravuje ...

vosavopruz ( 10. ledna 2019 18:29 )

to je Marvin,hlídá porodnici,k práci mu stačí kousek sejra a miska vody

Zobrazit celou diskusi