Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C

Módní ikona Melania nakupuje online. U návrhářů kvůli Trumpovi „ostrouhala“

Autor: Darina Jíchová - 
10. srpna 2019
21:08

První dáma Spojených států Melania Trumpová (49) je známá svým perfektním módním stylem, jen málokdy ve svém šatníku sáhne vedle. Trumpová už několikrát uvedla, že si za své oblečení platí sama, Američany tak nemusí trápit závratné částky, které za své šaty vydává. Jeden model totiž první dámu vyjde zhruba na 84 tisíc korun. Její nevlastní dcera Ivanka Trumpová (37) si oblečení pořizuje o něco levněji, za jeden outfit dává „pouze“ 78 tisíc korun, informoval deník Daily Express.

Manželka amerického prezidenta Donalda Trumpa vypadá vždycky jako „ze škatulky“, potrpí si hlavně na jehlové lodičky, většinou od značek Christian Louboutin, Manolo Blahnik nebo Jimmy Choo. Všechny zajímá, kolik a kdo za oblečení platí. Novináři vyčíslili cenu jednoho modelu Trumpové na 84 tisíc korun, pracovali se šaty, ve kterých se předvedla při červnové návštěvě Velké Británie. Trumpová tvrdí, že za oblečení si platí sama.

Americký prezident Donald Trump s manželkou Melanií pozorují stíhačky během oslav Dne nezávislosti. Americký prezident Donald Trump s manželkou Melanií pozorují stíhačky během oslav Dne nezávislosti. | Reuters

Brýle jako štít

Naposledy se na veřejnosti objevila v poměrně ležérním modelu. Světlemodrou košili si zastrčila do khaki kalhot zkrácené délky, šmrc celému outfitu dodaly právě boty s vysokými podpatky barvou ladící s kalhotami. Jako doplněk jí posloužily sluneční brýle, které jsou také jedním ze stěžejných prvků její garderoby. Módní psycholožka Dawnn Karenová přirovnala sluneční brýle Trumpové k brnění a štítu, za kterými se schovává.

První dáma si nedávno v dokumentu stanice CNN postěžovala, že často musí nakupovat na internetu. Online objednávky jí poskytnou alespoň jistou míru anonymity, a to hlavně při výběru designérských kousků. Řada předních módních návrhářů totiž Trumpovou nechce oblékat, protože nesouhlasí s politikou jejího manžela.

Přední návrháři Trumpovou nechtějí oblékat

„Pokud šlo o její předchůdkyně Michelle Obamovou nebo Lauru Bushovou, návrháři se mohli přetrhnout, někteří pro ně tvořili celé modely,“ uvedla módní kritička Robin Givhanová. „Jejich vzkaz je jasný: Nechceme spolupracovat s první dámou, protože nesouhlasíme s prezidentovou vládou,“ dodala Givhanová.

Vypadá to, že Trumpová to akceptovala a přijala postoj: „Fajn, budu si nosit, co chci a co se mi líbí, se svolením návrhářů i bez něho. Některé značky úplně vynechám,“ tvrdí dokument CNN věnující se osobnosti první dámy.

 

Zobrazit celou diskusi