Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Muže po koupání na Floridě zabila masožravá bakterie, umíral dva dny

Autor: peb - 
14. července 2019
11:30

Muž z amerického Tennessee zemřel jen 48 hodin poté, co se při koupání na Floridě nakazil masožravou bakterií. Infikoval se jí při koupání s rodinou během návštěvy své dcery na západě státu. Informoval o tom web americké televize Fox News. 

Cheryl Bennett Wiygulovou přijeli navštívit rodiče do jejího bydliště ve státě Florida. Strávili s ní několik dní a během svého pobytu se věnovali především vodním radovánkám, a to i ve vodách Boggy Bayou. 

Wiygulová uvedla, že dříve slyšela o několika případech nakažení masožravou bakterií, a proto byla na svého otce, kterému nedávno diagnostikovali rakovinu, velice opatrná a trvala na antibiotické ochraně kůže. 

„Můj táta neměl žádné otevřené rány. Měl pár zahojených škrábanců na rukách a nohách,“ napsala Wiygulová na facebook. 

Horečka a otok na zádech

Dvanáct hodin po posledním pobytu ve vodě si otec začal stěžovat na horečku, zimnici a křeče. Rodina se rozhodla, že bude nejlepší odvést ho zpátky do Tennessee. Do nemocnice se tak dostal až za dalších 16 hodin.

Když se muž převlékal do nemocniční košile, všiml si personál masivního otoku na jeho zádech. Podle zaslané fotografie dcera okamžitě pochopila, co se s jejím rodičem děje.

„Řekla jsem matce, ať okamžitě řekne doktorům, že byl nedávno ve vodě na Floridě a že je to určitě nekrotizující fasciitida. Matka jim to řekla. Nějaký člověk ji tam odvětil, že nakažení masožravými bakteriemi média příliš nafukují a že v případě mého otce se určitě jedná o stafylokoka. Biopsii neprovedli,“ napsala Wiygulová.

Mužův stav se navzdory antibiotické léčbě nadále prudce zhoršoval. V noci pak upadl do sepse a zastavilo se mu srdce. Lékaři ho ale dokázali oživit a ještě několik hodin udržovat při životě. Zemřel následujícího dne odpoledne. 

Wiygulová uvedla, že nemocnice provedla testy, které ukázaly, že se její otec nakazil bakterií vibrio vulnificus, která se projevila nekrotizující fasciitidou.

Žena se opřela do správců floridský pláží, kteří by na ně podle ní měli umisťovat varovné cedule. „Nikdy bych svého tátu nevzala do vody, pokud by u ní bylo varování o bakteriích,“ napsala ve svém příspěvku. 

Zobrazit celou diskusi