Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Strach o zdraví Angely Merkelové: Dvě minuty nekontrolovatelného třesu. Už zase

Aktualizováno -
27. června 2019
13:00
Autor: ČTK, blv - 
27. června 2019
10:06

Německou kancléřku Angelu Merkelovou ve čtvrtek při schůzce s prezidentem Frankem-Walterem Steinmeierem postihl tělesný třes. Podle agentury DPA se chvěla po celém těle a problém ustoupil, když se znovu pohnula. Její mluvčí uvedl, že kancléřka je v pořádku. Minulý týden se silně třásla při schůzce s ukrajinským prezidentem Volodymyrem Zelenským, později novinářům vysvětlila, že byla zřejmě dehydrovaná.

Merkelová se ve čtvrtek ráno v sídle prezidenta v zámku Bellevue účastnila předání jmenovacího dekretu nové ministryni spravedlnosti Christine Lambrechtové. Poté, co se třásla, byla Merkelové nabídnuta sklenice vody, kterou ale odmítla. Berlín v těchto dnech zažívá vlnu veder.

Video  Další třas kancléřky Merkelové  - Reuters
Video se připravuje ...

Mluvčí Merkelové Steffen Seibert ujistil, že na kancléřčině programu se nic nemění. „Všechno bude podle plánu. Kancléřce je dobře,“ řekl. Šéfka německé vlády má před sebou cestu do Japonska na summit skupiny G20.

Naposledy Merkelovou nevolnost postihla v době, kdy před budovou kancléřství vítala ukrajinského prezidenta Zelenského. Když vojenská kapela začala hrát německou hymnu, kancléřka se začala silně chvět. Třes postihl celé tělo. Zelenskyj, který stál po boku Merkelové, si podle zveřejněného záznamu zřejmě ničeho nevšiml, kancléřčin stav ale podle všeho vyvolal pozornost lidí, kteří stáli v pozadí. Ze záběrů také média usuzují, že patrný stisk rtů svědčí o tom, že se Merkelová snažila svou malátnost zvládnout. 

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

reiner ( 28. června 2019 11:22 )

To by mne zajímalo, kdo se o ni obává -

cocumysvole ( 28. června 2019 09:29 )

Měla by si pořídit nový vibrátor. Tenhle se ji samovolně zapíná.

tezza ( 27. června 2019 22:29 )

Přesně to mi napadlo

Janininka ( 27. června 2019 22:20 )

Koho to zajímá

11karel11 ( 27. června 2019 21:32 )

Měla by jít k lékaři, je to přezvěst mrtvice.

Zobrazit celou diskusi