Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Češku Danu (†38) držel jako rukojmí expřítel kamarádky. Obě ženy brutálně popravil

Autor: ČTK - 
1. června 2019
17:57

Osmatřicetiletá Češka Dana je jednou ze dvou obětí páteční střelby v Curychu. Informaci přinesla švýcarská média. Šedesátiletý Švýcar Ante S. zadržoval jako rukojmí dvě ženy a vyhrožoval, že je zastřelí. Policie po vniknutí do bytu našla všechny tři osoby mrtvé. Druhou mrtvou ženou je 34letá Švýcarka, bývalá partnerka útočníka Leonora F.

Policisté se o případu dozvěděli v pátek kolem 05:20 SELČ zřejmě od jedné ze zadržovaných žen. Když dorazili na místo, muž vyhrožoval, že rukojmí zabije, pokud se policisté nestáhnou. Policie následně okolí domu na okraji Curychu vyklidila.

Drama podle serveru Blick trvalo tři hodiny. Mladší z žen vyběhla na balkón, ale muž ji okamžitě stáhl zpátky.Tvrdil, že má dvě ženy ve své moci, a hrozil, že je zastřelí,“ popsal mluvčí policie Marco Cortesi první kontakt s útočníkem.

Policie proto povolala na místo speciální jednotku a vyjednavače a uzavře okolí domu. „Ta žena křičela,“ popsala svědkyně z domu. Kolem 8.30 se situace zhoršila. Ante S. kontaktuje naposledy policii, ten po desetiminutovém vyjednávání slíbí, že vyjde ven. To se ale nestalo. Do bytu proto vtrhli policisté, útočník a obě ženy už ale byli mrtví.

Už v pátek švýcarský server 20minuten informoval, že se pravděpodobně jednalo o zločin z vášně. Podle něj měl muž s mladší z obětí vztah, po jeho rozpadu žena odešla bydlet ke své známé z Česka, která údajně ve Švýcarsku pracovala jako pečovatelka. U ní v bytě se podle serveru 20minuten také čin stal. Policie se ale zatím k motivu činu nevyjádřila.

Lidé ze sousedství se ptají, proč policie nezasáhla dříve, aby ženy zachránila. „To by nebylo přiměřené, protože ten muž oznámil, že se vzdá - proto jsme se stáhli. Nemohli jsme předpokládat, že k tomu dojde,“ hájí postup policie mluvčí.

la.ma ( 2. června 2019 10:42 )

trapnejch milion chvilek pro milion trapnejch blbů - banda k smíchu

Jana40 ( 2. června 2019 09:49 )

Co sem strkate neustale tu stedre placenou neziskovku?Bezte uz s ni nekam...

malenabald ( 2. června 2019 09:44 )

prostě Chorvat

20tina12 ( 2. června 2019 00:19 )

Ale byla v zahraničí to je důležité.

josefostravak ( 1. června 2019 22:58 )

www.mi­lion­chvi­lek.cz

Zobrazit celou diskusi