Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Střelba v Kolíně nad Rýnem: Rukojmí je volná, pachatel zraněn. Policie nevyloučila teror

Autor: Darina Jíchová - 
15. října 2018
20:18

Na hlavním vlakovém nádraží v Kolíně nad Rýnem zasahovala policie. Podle výpovědí svědků došlo ke střelbě v tamní lékárně, útočník zajal jednu rukojmí. Policie rychle dorazila na místo a vyzvala obyvatele, aby se oblasti vyhýbali. Situaci se zhruba po hodině podařilo dostat pod kontrolu, pachatel byl při zásahu policistů vážně zraněn, rukojmí vyvázla s lehkým zraněním.  Motiv muže není zatím jasný, policie ale nevylučuje, že šlo o teroristický útok. Na tiskové konferenci to dnes řekl policejní mluvčí. Kromě rukojmí, kterou pachatel držel v lékárně na nádraží, utrpěla zranění také nezletilá dívka.

Policie uzavřela oblast a evakuovala celé nádraží a přilehlé okolí. Čekalo se na příjezd protiteroristické jednotky. Svědci uvedli, že slyšeli střelbu. Policie ji nepotvrdila. Na místě je nespočet hasičů a několik jednotek těžce ozbrojených policistů.

Mluvčí policie Christoph Schulte objasnil, že  jeden muž zadržoval jednu ženu v lékárně na nádraží. Jeho motiv zatím není známý, policie počítá se všemi možnostmi. Nic nenasvědčuje tomu, že se jedná o terorismus, policie však nic nevylučuje.

Policie pachatele zneškodnila

Podle kolínské policie pachatel nejprve zapálil v restauraci rychlého občerstvení takzvaný Molotovův koktejl, který popálil 14letou dívku. Oheň spustil následně požární systém, který začal restauraci kropit vodou. Zřejmě kvůli tomu muž restauraci opustil a zamířil do lékárny, kde si vzal jednu ženu jako rukojmí. Podle policie měl u sebe malé propanbutanové láhve používané při stanování, které v jistém okamžiku připevnil na rukojmí.

Muže se podařilo policistům během zásahu zneškodit. Několikrát jej střelili. Zasahující lékaři jej následně oživili a nyní je v nemocnici operován, uvedl policejní mluvčí.

Záběry z kolínského nádraží:

mandat ( 15. října 2018 22:53 )

V Nemecku je kazdy den nekdo pobodan, okraden, znasilnen, postrelen, dokonce i policie je napadena,minuly tyden byly dve policistky zmlacene, tak uz je to normal, nemusi se o tom psat.Jeste v lete byla kazdy den znasilnena a zabita divka nebo zena, policie ma za ukol vse tajit,nebo se vse udajne vysetruje jako lokalni pripad a to se nemusi zverejnovat.Kriminalita migrantu se musi tajit,nedelaji se zaznamy, v Nemecku behaji na svobode migranti,co maji vice,jak 500 trestni cinu.Ale minuly tyden sel do bezeni 79 lety Nemec,protoze nemel jizdenku.84 lreta duchodkyne sla do vezeni na 8 musicu,protoze kradla jidlo,sackove polevky,protoze ji nestci penze a aby nemela hlad,tak si nakradla za 82,--EU potraviny.Nekdy ji chytli a nekdy ne.Ted je ve vezeni.Nemecka tehotna mlada matka je take ve vezeni na 8 mesicu,protoze jela v aute bez ridicaku.Migranti znasilnuji, prepadavaji a brutalni mlati duchodkyne,deti,zeny i muze a jsou na svobode a nemaji nekdy ani zaznam.To je ta falesna tolerance a nebo diskriminace Evropanu.Vsak letos v lete to bylo v Praze.Ceska policie nechala 5 dnu radit orientalce, hned na prvni pohled bylo videt, ze se nejedna o Evropany,ale udajne meli holandske pasy,tak to byly Holandane.Kdyby pozorna pani na ne neupozornila,tak ta banda klidne odletela .A policie proste nic.

kritick ( 15. října 2018 21:23 )

… a to mne dost zarazilo: ten článek je tady asi tak od 13.00 hod.a 8 pouze příspěvků. Jsou jenom 2 možnosti: buď se mažou příspěvky, které nejsou dostatečně loajální k národnosti vraha 14 letého dítěte a to je špatný, nebo už i naši diskutéři vědí, že to nemá smysl, stejně se to nakonec tak nějak zaonačí na psychickou labilitu vraha, a to je ještě horší, ta rezignace!!!

vihor ( 15. října 2018 16:17 )

Muz tezce zranen, tak to ma asi policie v Koline velky problem. Asi nebyli dostatecne kulturne proskoleni. Muz chtel asi normalne verejne upalit svou nevernou manzelku, na coz mel jiste podle prava Sharia po deseti letech manzelstvi se svou 14 letou manzelkou plne pravo. Mozna to ale takovy prusvih nebude. Mozna se mu pri upalovani vysmekla a prihlizejici policie ji chtela vlastnimi silami zastrelit, aby ukazala, ze je otevrena svetu a odrazena kulka omylem zasahla muze. Seehofer uz to ma stejne spocitane, tak se obetuje a na ministra vnitra dosadi nekoho z neziskovek, nejlepe Save the children, kteri maji s mladymi holcickami mnohem vic zkusenosti

skaara ( 15. října 2018 16:02 )

Absolutně nechápu, proč k té zrůdě volaly záchránáře a proč ji vůbec oživují. Taková zrůda tam měla pomalu a bolestivě chcpínout !!!!!!!!!!!!!!!!!!!

vihor ( 15. října 2018 15:35 )

No jo, 14 leta holka. Asi na ni prisla puberta, do nekoho se zamilovala, tak se chtela asi rozvest se svym o 30 let starsim manzelem, ktereho si brala ve skolce a on to asi neunesl. V Nemecku normalka, nechapu proc to ti nackove redaktori tak rozmazavaji. Asi bude potreba usporadat v Chemnitzu zase nejaky koncert proti nenavisti.

Zobrazit celou diskusi