Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Zrušte pracovní tábory a propusťte politické vězně, vyzvaly USA Kimův režim

Autor: ČTK - 
9. května 2019
18:10

Spojené státy na čtvrtečním jednání Rady OSN pro lidská práva (UNHRC) vyzvaly Severní Koreu k odstranění všech vězeňských táborů pro politické vězně a k propuštění všech politických vězňů. V žalostných podmínkách je v těchto zařízeních zadržováno 80 tisíc až 120 tisíc Severokorejců, uvedl v projevu před UNHRC americký chargé d'affaires Mark Cassayre.

Americký diplomat podle agentury Reuters také vyzval severokorejské úřady, aby umožnily humanitárním pracovníkům v této izolované zemi neomezený pohyb a přístup k lidem v nouzi.

Severokorejský velvyslanec Han Tche-son předtím 47člennému fóru řekl, že práva lidí na život a základní svobody jsou v KLDR plně zajištěny. Jejich požívání ale podle něj brání sankce, které byly na Severní Koreu uvaleny.

Po únorovém nezdaru to mezi státy zase vře

Vztahy mezi Spojenými státy a KLDR se v poslední době opět zkomplikovaly, když v únoru ztroskotalo druhé jednání mezi americkým prezidentem Donaldem Trumpem a severokorejským vůdcem Kim Čong-unem. Trump se snaží Kima přesvědčit o jaderném odzbrojení, Pchjongjang však minulý týden provedl první zkoušku balistické střely od listopadu 2017.

Actimel ( 9. května 2019 21:03 )

Je vidět, že JůůůEsEj má smysl pro humor , nařizuje někomu na jiném kontinentě a cizímu státu! Kdo jsou????? Kašpaři...doma mají haj.zl na chodbě a honijou machry

O_zivote ( 9. května 2019 20:11 )

Nejsem nenavistná, ale to vyžrane prase by zasloužilo 200 dní samotky bez jídla!

agfor ( 9. května 2019 19:59 )

Kime, poslouchej tatíčka Donalda nebo na tebe pošle v rámci NATO Českou armádu.

CAVESMAN ( 9. května 2019 19:26 )

A dopadne to jak u nás

Zobrazit celou diskusi