Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Prsa jako vzkaz. Polonahé aktivistky protestovaly proti španělské ultrapravici

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
27. dubna 2019
15:55

Tři polonahé aktivistky z feministické organizace Femen v pátek večer narušily předvolební shromáždění španělské ultrapravicové strany Vox v Madridu. Na prsou měly nápis „To není vlastenectví, to je fašismus“. Informovala o tom agentura AP s tím, že ženy z pódia ihned odvedli pracovníci ochranky.

Kromě slov „To není vlastenectví, to je fašismus“, měly na prsou napsán ještě atifrankovský slogan, známý z dob diktatury generála Franka, „Neprojdou dál“. Poté, co aktivistky odvedla ochranka, byly ženy zatčeny.

Tři polonahé aktivistky narušily akci španělské ultrapravice. Tři polonahé aktivistky narušily akci španělské ultrapravice. | Profimedia.cz, Blesk - Jan Neomillner

Ultrapravice opět ve vládě

Strana Vox poslední dobou výrazně posílila a nyní jí volební průzkumy dávají šance zhruba na 30 křesel ve 350členném Kongresu poslanců. Do dolní komory parlamentu se tak nejspíš ultrapravicová strana dostane poprvé od pádu diktatury v roce 1975. V Senátu už má strana Vox, která brojí proti feministkám či nelegální migraci, jednoho zástupce díky loňským regionálním volbám v Andalusii.

Španělé půjdou v neděli už potřetí za necelé čtyři roky k parlamentním volbám. Odborníci se přitom obávají, že zřejmě opět žádná ze stran nezíská absolutní většinu poslaneckých mandátů. Povolební jednání tak budou podobně složitá jako po dvou předchozích hlasováních. Favoritem jsou vládní socialisté, kteří se dostali k moci loni poté, co poslanci poprvé od pádu diktatury v roce 1975 vyslovili nedůvěru vládě. Kartami ale ještě mohou zamíchat nerozhodnutí voliči, jichž je podle průzkumů asi třetina.

petr12 ( 28. dubna 2019 11:42 )

aktivistky!! ne pí.i,špíny,šlapky ano.

pp10 ( 28. dubna 2019 11:40 )

Boze, co jste to za novinare?? Co to melete o ultrapravici?? Proboha zjistete si vyznam toho slova!!! Co je spatne na tom, ze po letech multikulti toho maji bezni obcane dost??? To, ze vznikla nova strana, je jen dusledkem spatne prace politiku, nic jineho.... Co je spatne na strane, ktera rika, ze hranice jsou jako zdi jejiho domu, ktere take nezbori, aby jejim domem mohly proudit davy lidi bez dokladu a delat si, co se jim zamane???? Jste opravdova zumpa. nic jineho a jestli to smazete, tak to jen potvrdite.......Alespon informujte pravdive!!!!

anonyn01 ( 27. dubna 2019 20:20 )

Jaká doba, takoví lidé. Vidím to dnes a denně co je to za dobytek po roce 1989 co se narodili a dnes si ta lůza blahove myslí že jim svět žere z ruky a patří... H. O. V. N. O! Ono vás to vaše arogantní sebevědomé chování bando potetovana zhulená zaplatpanbuh taky dožene, jako každého kdo se chová a choval jako hovado, tedy VY A z toho mám radost Chlastejte, fetujte, hulte, žerte a chcipejte jak na nemoce, tak na silnicích viz kreten Kočka a jemu podobný. Já děkuji bohu že jsem prožil mladí a život před rokem 89, protože TĚM nesahate ani ke kotnikum Však ono vám to VŠEM dojde, a to je dobře...,jenomže to už bude pro vás pozdě. Nazdar ludry.

anonyn01 ( 27. dubna 2019 20:15 )

taha ( 27. dubna 2019 20:07 )

Vypatalené slepice o které nikdo nemá zájem , pipiny poblblé

Zobrazit celou diskusi