Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Mazání výkalů po stěnách, špinavé trenky i talíře: Assange deptal ambasádu

Autor: bud - 
13. dubna 2019
14:20

Špinavé spodky schované pod záchodem, nedojedené jídlo na kuchyňské lince i mazání výkalů po stěnách. Takovou hygienickou spoušť za sebou údajně nechával zakladatel serveru WikiLeaks Julian Assange. Trpět ji museli pracovníci ekvádorské ambasády, na které se skrýval od roku 2012.

Byl to jeho tichý protest – Assange absolutně ignoroval veškerou hygienu a nedbal ani varování zaměstnanců velvyslanectví. Když byl mrzutý, rozmazával výkaly po stěnách toalety a někdy nechal i pohozené špinavé spodky.

Realitu jeho špinavého života popsal britský deník Daily Mail, který mluvil i s ekvádorským velvyslancem Jaime Marchanem. „Museli jsme mu připomínat, aby splachoval toaletu a myl si nádobí,“ řekl v rozhovoru pro deník. Podle něj má ekvádorský azylový systém chránit nevinné lidi, ale Assange toho zneužíval.

Zaměstnanci ambasády už byli zoufalí a dokonce museli vyhodit jeho kočku, protože ji nečistil a nestaral se o ni.

Přišel o azyl

Na ambasádě Ekvádoru měl Assange azyl díky bývalému levicovému prezidentovi této jihoamerické země Rafaelu Correaovi. Nyní azyl Assangeovi odňal současný ekvádorský prezident Lenín Moreno a on byl následně zatčen britskou policií.

Z budovy velvyslanectví ho doslova vynesli. Na videu, které zveřejnila mimo jiné televize CNN, je vidět, jak se Australan s bílými vlasy a bílým plnovousem obklopený muži v civilu brání odchodu z budovy.

Assange se na ekvádorské ambasádě skrýval sedm let, aby se vyhnul vydání do Švédska. Ve čtvrtek ho však policie zatkla na základě žádosti o vydání do Spojených států a kvůli porušení podmínek kauce v souvislosti s údajným znásilněním. Nyní je ve vazbě ve věznici na jihovýchodě Londýna.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Taurus70 ( 13. dubna 2019 20:32 )

To bude stejna pravda jako se Skripalovyma😂😂😂😂

mrdkazkrtka ( 13. dubna 2019 19:12 )

Myslím, že pouze přímo jemu položená otázka na toto téma by vysvětlila tyto zatím ( a navždy! ) jen sprosté pomluvy, kterých se tak rád i Blesk účastní.Ze druhé strany není od věci vědět, že před dvěma lety zvítězil v tomto neuvěřitelně chudém regionu pro americký prezident a bylo proto jen otázkou času, kdy a za jakou cenu prodá tohoto disidenta číslo 1 - suma je 4,2 miliardy.. (a hádejte jen, v jaké měně) PLESK TO JISTĚ (NE)VÍ ! :_)

rikyb ( 13. dubna 2019 18:44 )

Může mně někdo vysvětlit jak se čistí kočky?

vlasok ( 13. dubna 2019 18:31 )

Jasné, že na neho budú teraz kydať, keď nevyhovuje Leninovi.

villon ( 13. dubna 2019 18:28 )

Lord Howééén! Jéééď, mazej sratschki po stěnách

Zobrazit celou diskusi