Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Zemřela dcera nacisty Göringa, za kmotra jí byl Hitler. Skončila v neoznačeném hrobě

Autor: ČTK - 
9. března 2019
12:10

Jediná dcera nacisty Hermanna Göringa Edda byla ve vší tichosti pohřbena v Mnichově do neoznačeného hrobu. Zemřela loni v prosinci ve věku 80 let, ale informace o tom se objevily v médiích až nyní.

Izraelský server Times of Israel napsal, že žena zemřela 21. prosince. Její otec velel za 2. světové války Luftwaffe, po válce ho spojenci zatkli a norimberský tribunál nad ním vynesl rozsudek smrti. Den před jeho vykonáním Göring spáchal sebevraždu.

Edda Göringová se narodila 2. června 1938 jako dítě maršála a jeho druhé ženy, herečky Emmy Sonnemannové. Adolf Hitler jí byl za kmotra.

O svém otci hovořila v dobrém. "Měla jsem díky péči svých rodičů velmi pěkné rané dětství," sdělila v jednom z rozhovorů. Byla přesvědčená o dobrotě svého otce a snažila se omlouvat jeho podíl na vraždění Židů, píše izraelský list. "Jsem přesvědčená, že otec, když se připojil k Hitlerovi, věřil, že dělá pro Německo to nejlepší. Otec byl mimořádně oblíbený, a to i v cizině. Měl vzdělání, byl osobnost a měl vrozenou vřelost," řekla Göringova dcera.

Po válce žila s matkou až do její smrti v roce 1973, pracovala ve zdravotnictví. V roce 2014 neuspěla u bavorských úřadů se žádostí o získání části otcova majetku. Bavorský parlament žádost zamítl po debatě, která trvala pouze několik minut.

petr12 ( 9. března 2019 14:09 )

at skončí v pekle celá fašistická sebranka i jejich sémě!!

doktormediciny ( 9. března 2019 13:37 )

 Ovsem POZOR Pokud je clanek onjektivni, tak tato dcera Hermana G.se snazila nerjakym zpusobem omluvit to, cvo delali nacoste na Zidech.Toto se zadnym zpusobem omluvit nedea.V Madarsku dfokudf byxl u vesla HorthY, ta Zide byli proste Madari a zaqdne vyvlastnovani majetku, ani koncentraky s definitivnim resenim

lecram ( 9. března 2019 13:12 )

Tak ako rodicia nemozu za to co v dospelosti robia a ako sa chovaju ich deti,tak deti nemozu za to co robili ich rodicia

Zobrazit celou diskusi