Čtvrtek 18. dubna 2024
Svátek slaví Valérie, zítra Rostislav
Oblačno, déšť 9°C

Příslušník SS zlehčoval holokaust. Starce (96) doma přepadli a svázali, našel ho pečovatel

Autor: ČTK - 
1. února 2019
20:33

Bývalý příslušník nacistických jednotek SS, který se v roce 1944 podílel na masakru civilního obyvatelstva v severofrancouzské vesnici Ascq, byl přepaden ve svém domě u Hannoveru. Informovala o tom dnes rozhlasová stanice NDR, podle které je muži 96 let. Není jasné, zda bylo přepadení kriminální, nebo politické povahy.

Muž podle agentury DPA na konci loňského listopadu v politickém magazínu Panorama televize ARD bagatelizoval holokaust a prohlásil, že francouzští civilisté byli sami vinni svou smrtí.

Dnes dotyčný Karl M. přepadení potvrdil stanici NDR. Čin se podle něj odehrál ve čtvrtek, kdy do jeho domu údajně vnikli dva domnělí poštovní doručovatelé a spoutali ho. Policie pouze potvrdila, že v daném místě došlo k přepadení.

Příslušné státní zastupitelství v Hildesheimu se k věci nevyjádřilo. Nedávno ale proti seniorovi zahájilo vyšetřování kvůli podezření z podněcování nenávisti.

Při čtvrtečním přepadení si podle muže oba pachatelé odnesli pořadač, hotovost a další cennosti. Spoutaného muže údajně po krátké době objevil a vysvobodil pracovník pečovatelské služby.

vaber ( 2. února 2019 08:49 )

máme takový pěkný svět ,když zvednete ruku, zavřou vás že hajlujete,když řeknete že holokast nebyl, zavřou vás za popírání, když podříznete nožem někonu krk jak Mašínove, dají vám vyznamenání

smradlavamakrela ( 1. února 2019 23:07 )

Za odměnu teď němci nechávají vyhladit sami sebe.🤣

cocumysvole ( 1. února 2019 22:12 )

Svinská zrůda. Jakto že ještě nevisel? Kdopak nad ním asi držel ochrannou ruku?

Taurus70 ( 1. února 2019 22:11 )

To bylo Izraelske komando,jsou hodne mstivi😂😂😂😂

Zobrazit celou diskusi