Úterý 19. března 2024
Svátek slaví Josef, zítra Světlana
Polojasno 9°C

Premiér má „dvojče“ v SuperStar. Zpěvák v soutěži vypadá jako lídr Kanady

Autor: Darina Jíchová - 
20. ledna 2019
23:45

Hvězda afghánské pěvecké soutěže Afghan Star, která stejně jako naše SuperStar vznikla podle britské reality show Pop Idol, jako by z oka vypadla kanadskému premiérovi Justinovi Trudeauovi. Abdúl Salam Maftún (29) ze situace vytěžil a díky neuvěřitelné podobě s Trudeauem se stal senzací internetu, uvedl deník Guardian.

Maftún pochází z chudé afghánské provincie Badachšán, kde se živil jako zpěvák na svatbách. O svém slavnějším „dvojčeti“ nikdy neslyšel, až do chvíle, kdy ho na jejich podobu upozornil jeden z porotců soutěže.

Afghánský zpěvák Abdúl Salam Maftún jako by z oka vypadl kanadskému premiérovi Trudeauovi. Afghánský zpěvák Abdúl Salam Maftún jako by z oka vypadl kanadskému premiérovi Trudeauovi. | Profimedia.cz

Podoba s premiéra zvedla jeho šance

„Lidé si nepamatují mé jméno, říkají mi Justin Trudeau, nebo Salam Trudeau,“ sdělil Maftún agentuře AFP. „Nic jsem o něm nevěděl, dokud jsem neviděl fotky na sociálních sítích. Naše podoba zvýšila moje šance na vítězství o 50 procent,“ dodal Maftún. Srovnání s kanadským premiérem ho těší, zvláště proto, že Trudeau je v současnosti považován za jednoho z nejvíc sexy politiků.

Na Facebooku Maftúnovi referují jako „Trudeauovo ztracené dvojče“. Několik uživatelů sociálních sítí situaci připodobnili k záplatce bollywoodského filmu, kde jsou bratři-dvojčata rozděleni po narození. Každý žije svůj život, až do chvíle, kdy se setkají.

Maftún je zatím v soutěži úspěšný, dostal se mezi osm nejlepších. Doufá, že mu nově nabytá sláva pomůže do budoucna. Jako občasný zpěvák na svatbách a na narozeninových oslavách živil ženu a čtyři děti.

Afghánský zpívající „Trudeau“:

Afghánec se sice do Kanady v nejbližší době nechystá, nechal se ale slyšet, že by se se svým kanadským dvojníkem rád potkal. „Chtěl bych se s ním setkat, jestli tedy on chce. Přece jen je mezinárodní osobnost a já jsem chudý muž z odlehlé afghánské provincie,“ dodal Maftún.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Zobrazit celou diskusi