Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

U premiéra v rodinném albu skrývali špínu. „Má obě nohy levé,“ schytal posměch

Autor: Darina Jíchová - 
9. ledna 2019
14:05

Australský premiér Scott Morrison se nechal zvěčnit se svou rodinou. Úpravu fotografie si vzala do režie jeho kancelář, jak je v zemi u portrétů politiků obvyklé. Morrisonovým lidem se ale nelíbily jeho obnošené tenisky, proto se je rozhodli „vylepšit“. Práce s Photoshopem se jim ale nepovedla a Morrison se stal terčem posměchu. Na snímku má sice nablýskané boty, ale taky obě nohy levé, všiml si deník Guardian.

Morrison, jeho žena Jenny a dcery Abby a Lily jsou vyfoceni v zelené zahradě, všichni se usmívají. Mohla to být perfektní fotka propagující rodinné štěstí, jenže celý dojem zkazila amatérská grafická úprava. Reakce lidí na sebe nenechaly dlouho čekat.

Upravenou fotku na Morrisonových oficiálních stránkách rychle nahradil její originál, to ale nezabránilo lidem v tvorbě memů a dalších fotek.

Jeden z uživatelů Twitteru do "nablýskaných" tenisek obul celou Morrisonovu vládu. Jeden z uživatelů Twitteru do "nablýskaných" tenisek obul celou Morrisonovu vládu. | reprofoto/twitter

Úprava bez vědomí předsedy vlády

Premiér Morrison přiznal, že úpravu fotky mají na svědomí jeho lidé. „Fotografii upravil Úřad předsedy vlády, a to bez premiérova vědomí a svolení,“ vysvětlil Morrisonův mluvčí. Premiér se následně na svém Twitteru pochlubil svými milovanými teniskami, které s nadšením obouvá pokaždé, když se dostane z obleku.

Australský premiér Morrison na svém Twitteru sdílel své oblíbené tenisky. Australský premiér Morrison na svém Twitteru sdílel své oblíbené tenisky. | Reuters

„Vzkaz pro Úřad: Nechtěl jsem vyleštěné boty, když už musíte používat Photoshop, soustřeďte se na chlupy na nohou (hlavně jejich nedostatek), ne na chodidla,“ připsal ke svému příspěvku. 

 

Zobrazit celou diskusi