Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Útočník ze Štrasburku slíbil věrnost ISIS. U vraha pěti lidí má starosta dilema

Autor: ČTK - 
22. prosince 2018
16:10

Vyšetřovatelé našli ve věcech vraha ze Štrasburku video, na němž Chérif Chekatt (†29) slíbil věrnost Islámskému státu (ISIS). Jako první o tom tento týden informoval týdeník Marianne, v sobotu zprávu potvrdily soudní zdroje. Chekatt 11. prosince na vánočním trhu ve Štrasburku zabil pět lidí. Policie jej zastřelila po 48hodinovém pátrání.

Podle francouzského serveru LCI bude Chekatt pohřben ve Francii, a nikoli v Alžírsku, jak si přál jeho otec. Alžírsko odmítlo přijmout jeho tělo. Podle LCI má být Chekatt pohřben ve Štrasburku, i když se proti tomu nejprve starosta Roland Ries postavil. Řekl, že je nebezpečí, že se z hrobu stane místo uctívání teroristy.

„Mám problém vydat souhlas s pohřbením člověka, který zavraždil pět lidí,“ řekl starosta. Neupřesnil čas ani místo uložení těla, řekl pouze, že je ve Štrasburku pět hřbitovů a na jednom z nich bude Chekatt uložen.

Policie našla video v bytě

Soudní zdroje dnes potvrdily, že vyšetřovatelé našli na jednom USB klíči video, na němž Chekatt slíbil věrnost ISIS. Natočeno bylo podle Marianne v listopadu a našlo se v jeho bytě.

Agentura Amak, již využívá ISIS, krátce po Chekattově smrti oznámila, že Chekatt byl vojákem této skupiny. Ministr vnitra Christophe Castaner ale řekl, že ISIS útoku pouze využil k vlastní propagandě. Chekattův otec, který je alžírského původu, potvrdil, že syn s ozbrojenci z ISIS sympatizoval.

Policii byl znám pro bohatou kriminální činnost a byl veden také ve svazku S, v němž jsou osoby považované za sympatizanty s islámskými radikály.

Připomeňte si napjatou atmosféru ve Štrasburku po útocích:

janhu ( 22. prosince 2018 19:17 )

islamohavloidi, většina tzv. umělců piráti, ods, topstan,kdu,zel neziskovky jsou vítači islámských teroristů a nijak jim to nevadí, oni vědí ,že islamisti neustále páchají teroristické útoky po celé evropě, i přesto prosazují jejich imigraci do čr, takže jde o nebezpečné extremisty kteří podporují islámský terorismus, a vědomě ho chtějí i v čr multikulti havlofašismus ,šíří čt , havloidi nezsikovky a vítačské havloidní mafie ods a spol ,pomáhají tak islámským teroristům v příchodu di zemí eu a vraždění

boxer ( 22. prosince 2018 16:51 )

Pane starosto takový lidský odpad a zrůdu nemůžete pohřbít, jediná možnost je předhodit PRASATŮM oni si poradí !!!

Zobrazit celou diskusi