Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vyprodáno! Kalendář s Putinovými fotkami jde v Japonsku na dračku

Autor: Darina Jíchová - 
17. prosince 2018
10:23

Kalendář s ruským prezidentem Vladimirem Putinem jde v Japonsku na dračku. Řetězec Loft, který ho prodává, uvedl, že je o něj větší zájem než o kalendáře s domácími celebritami. Japoncům zřejmě učarovaly snímky, jak se vysvlečený Putin koupe v ledovém jezeře, nebo objímá se štěnetem, uvedl deník Guardian.

Podle zprávy Loftu kalendář s Putinem naprosto převálcoval konkurenci a lidé ho skupují po celém Japonsku. V těsném závěsu je kalendář s japonským herce Keiem Tanakou a na třetím místě pak ten s olympijským vítězem, krasobruslařem Juzuru Hanjú.

Podle blogu SoraNews24 Japonci kupovali kalendář jako žertík pro své přátele, další jejich teorií je, že lidi prostě zajímá, jak si Putin žije mimo Kreml. Není to totiž poprvé, kdy Putinův kalendář zmizel z japonských obchodů. Už loni se po něm jen „zaprášilo“. Japonce nejvíc potěšila fotka se psem, kterého Putin dostal od guvernéra prefektury Akita v roce 2011.

Vysvlečený Putin fascinuje Japonky

Japonský tisk uvedl, že kalendář hojně kupují Japonky, jež láká Putinova mužnost, kterou s oblibou vystavuje na obdiv. Každý rok se v něm objevují fotografie, kde se ruský prezident objevuje bez košile, například na dovolené na rybách.

Putin na rybách Putin na rybách | ČTK

Není přesně jasné, co na Putinovu oblíbenost v Japonsku říká tamní premiér Šinzó Abe. Přestože spolu oba politici často komunikují a mají poměrně dobrý osobní vztah, nepodařilo se jim vyřešit dlouholetý rusko-japonský spor týkající se území na hranici Ochotského moře a Tichého oceánu.

Spor o Kurily

Jedná se o pás Kurilských ostrovů, zvláště pak o jeho jižní část. Japonci oblast nazývají Severní teritoria a podle nich patří k ostrovu Hokkaido. Rusové stejnému území říkají Jižní Kurily, ty anektoval Sovětský svaz v roce 1945. Spor o ostrovy vedl k tomu, že Japonsko a Rusko stále neuzavřelo mírovou smlouvu, nicméně po poslední schůzce, ke které došlo na konci listopadu, Abe a Putin uvedli, že podpis dohody uspíší.

Taurus70 ( 17. prosince 2018 17:23 )

Mit takovou fyzicku a postavu v jeho veku je obdivuhodne,vetsinou ho kritizuji zdechliny ktere mu nesahaji ani po kotniky viz .anonym01😘😘😘

qmurq ( 17. prosince 2018 15:11 )

Jenže je to trápilo, dle dokumentárních filmů, zvyšovali podpatky, kdo mohl tak účes a Stalin i vnitřek bot, nesnesl vedle sebe většího politika, trestal je i popravou, to je ze zfilmovaných autentický dějin. Putin také není spokojen. Dá se je pochopit.

xxxx678 ( 17. prosince 2018 11:22 )

Co je platné, že je vysvlečený, když má metr padesát.

jana999 ( 17. prosince 2018 11:05 )

trump se japonkám nelíbí?

Zobrazit celou diskusi