Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Davida (40) málem zabilo oblíbené jídlo: „Byl jsem uvězněný ve vlastním těle!“

Autor: peb - 
15. prosince 2018
17:04

David Braham (40) z Velké Británie zůstal paralyzovaný od hlavy k patě poté, co se najedl kuřecího masa. Britův stav se postupně horšil několik dní. Oblíbený indický pokrm kuřecí kari patrně muži způsobil vzácnou autoimunitní poruchu. Informoval o tom server Newsweek. 

„Bylo mi dobře, dokud jsem neměl to kari. Dal jsem si ho k obědu. Lituju toho, protože jsem si jistý, že za můj stav může to jídlo.“ Krátce poté, co oblíbený pokrm snědl, skončil poprvé v nemocnici. Tehy ještě podle svých slov cítil jen podivné pocity po celém těle. V nemocnici mu nasadili antibiotika a poslali Davida  domů. Do 24 hodin ale nemohl pohnout jediným svalem od tváře až po chodidla a znovu skončil ve špitále.

„Než jsem se nadál, byl jsem najednou doslova uzamčený ve vlastním těle. Bylo to příšerné,“ řekl David. 

Lékaři poté zjistili, že muž trpí otravou z jídla, kterou způsobil zvláštní druh bakterie. To vedlo k reakci imunitního systému, která je známa jako syndrom Guillan-Barré. Tělo při tomto stavu napadá vlastní nervové buňky. 

Čtyřicetiletého Brita uvedli do umělého spánku, ve kterém nakonec zůstal čtyři týdny. Po probuzení byl další tři měsíce připojený k ventilátoru, protože nebyl sám schopen dýchat.

„Říkal jsem si, jestli je z toho cesta ven. Všechno co jsem chtěl bylo moct si zase hrát se svými dětmi a být táta,“ řekl. „Když jsem se probudil, netušil jsem, co se stalo. Nemohl jsem se hýbat a nic jsem necítil.“ 

Až dlouhých osm měsíců po incidentu může David konečně chodit bez asistence a má dovolené i krátké návštěvy doma. Musí denně absolvovat fyzioterapii, aby mohl znovu získat kontrolu nad svým tělem. 

dementi-blesk-cz ( 15. prosince 2018 20:30 )

samé sra.čky jako u Poláku.

naidka ( 15. prosince 2018 20:06 )

A což teprve by s ním udělala smradlavá makrela.

smradlavamakrela ( 15. prosince 2018 19:59 )

Hovada *** debilové co pořád přebirate články z anglických novin.

Zobrazit celou diskusi