Sobota 27. dubna 2024
Svátek slaví Jaroslav, zítra Vlastislav
Polojasno 14°C

Německo letos vyhostilo už dvacet tisíc lidí. Před deportací je posílá do vazby

Autor: ČTK, pal - 
11. prosince 2018
07:05

Téměř 20 tisíc neúspěšných žadatelů o azyl deportovalo Německo během prvních deseti měsíců tohoto roku. Vyplývá to ze statistiky ministerstva vnitra, o které v úterý informoval list Westdeutsche Allgemeine Zeitung (WAZ). Celkový počet deportovaných za letošek by mohl být nakonec o něco vyšší než za loňský rok, kdy Německo deportovalo bezmála 24 tisíc odmítnutých žadatelů o azyl.

Celkem německé spolkové země, do jejichž kompetence tato činnost spadá, deportovaly od počátku roku do konce října 19 781 neúspěšných žadatelů o azyl. Nejvíce migrantů do země jejich původu nebo třetích zemí putovalo z nejlidnatější spolkové země Severního Porýní-Vestfálska (5548). Druhé nejlidnatější Bavorsko deportovalo zhruba o polovinu méně osob (2758). Berlín například 962.

Na odmítnuté žadatele o azyl smí být v Německu po omezenou dobu uvalena vyhošťovací vazba. Podle odpovědi ministerstva vnitra na dotaz parlamentní frakce opoziční strany FDP, ze které list WAZ zveřejněné údaje čerpal, je ve věznicích a dalších zařízeních po celém Německu k dispozici 427 míst pro vyhošťovací vazbu. Osm ze šestnácti spolkových zemí nemá na svém území pro vazbu před deportací vůbec žádná místa. Podle vlastních údajů ale na deportacích spolupracují s jinými spolkovými zeměmi.

Mluvčí FDP pro otázky migrace Linda Teutebergová v rozhovoru poskytnutém listu WAZ kritizovala podle ní nedostatečný počet míst pro vyhošťovací vazbu. „Tím totiž stoupá riziko, že odmítnutí žadatelé o azyl zmizí a v Německu se budou trvale zdržovat ilegálně,“ uvedla.

Jiná opoziční parlamentní strana Levice naopak kritizuje samotnou existenci vyhošťovací vazby, ale i deportace lidí do států, jako je například Afghánistán. Podle ní nejsou tyto země dostatečně bezpečné na to, aby do nich Německo lidi deportovalo.

iFender ( 15. prosince 2018 07:56 )

To je kapka v mori.Prichazeji novi a novi lide ,kteri maji v hlave jedno,ze nemusi pracovat a EU se o ne postara.Dostanou byty prijede cela rodia i pribuzni a oni si pekne lenosi.Vidim to v nasem meste zatim jich tady neni mnoho,ale vidim denne Spaziergang pekne po meste rodina 2 deti + jedno v kocarku a zena v jinem stavu a s nimi jde otec rodiny ,ktery neda mobilni telefon z ruky.Pane to je wunderful life.

spliny ( 11. prosince 2018 11:18 )

Ten do.by.t.e.k černý si myslí že se v Evropě nemusí makat a vše je zadara! Musí a hodně, samo se nic neudělá!!! Vyhnat je odkud přitáhnou zpět. Stejně už je vlastně pozdě, rodí jak krysy a tím pádem to dítě je už evropský občan, mají to vymyšlené.

jima ( 11. prosince 2018 11:13 )

Vyhostilo 20 tis. lidi a letos jich prislo 190.000. Do toho se nepocitaji desetitisice lidi, kteri prichazeji oficialne ze zakona o slucovani rodin. A stovky tisic jich sedi na sbalenych kufrech v Africe a prijedou jako legalni migranti vyrabovat socialni systemy (UN-Migrationspact).

milan59 ( 11. prosince 2018 09:05 )

No ty kráso tak to se zase Německo ukázalo Tak oni si je tam natahají živí je a ubytují na dobu určitou,ale když neprojdou tak je vrací do nebezpečných míst anebo požádají jiné státy aby se o ně postarali ?Co je to za p.....ovinu tady alespoň snad všichni pochopí že tahání lidí z jejich zemí a pak po nějaké době je tam vracet je opravdu a mohl to vymyslet jen hlupák ...a to je slabé slovo!

cakalik cakalik ( 11. prosince 2018 09:03 )

20tis?tak to mají na padesát let.

Zobrazit celou diskusi