Pondělí 29. dubna 2024
Svátek slaví Robert, zítra Blahoslav
Polojasno 22°C

Melania „vyštípala“ z Bílého domu Trumpovu poradkyni. Hádaly se o peníze

Autor: ČTK, Darina Jíchová - 
15. listopadu 2018
12:00

Americký prezident Donald Trump vyhověl přání své ženy Melanie, která požadovala odvolání bezpečnostní poradkyně Miry Ricardelové. Důvodem jsou údajně neshody kolem financování zahraniční cesty první dámy do Afriky. Ricardelová tak po osmi měsících v Bílém domě končí, informovala stanice BBC.

Mluvčí Trumpové v úterý vydala prohlášení, v němž uvedla, že Ricardelová „není hodna cti sloužit v Bílém domě“. Podle amerických médií se první dáma při své říjnové africké cestě s Ricardelovou pohádala, a to nejen kvůli financím, ale i kvůli zasedacímu pořádku v letadle. Odchod Ricardelové oznámila ve středu Trumpova mluvčí Sarah Sandersová.

Ricardelová byla zástupkyní hlavního bezpečnostního poradce Johna Boltona, členem jeho týmu se stala letos v dubnu. Podle Sandersové nyní zaujme jiné místo v Trumpově administrativě. Nic konkrétního o její nové práci však mluvčí nesdělila. Ricardelová by podle týmu první dámy měla rovněž být zdrojem citovaným v mnoha negativně laděných článcích o Trumpové.

Melania nesnese ani personálního šéfa Kellyho

Prezident Trump údajně chystá i další změny ve svém aparátu. Podle amerických médií se chce zbavit svého personálního šéfa Johna Kellyho a zvažuje i odvolání ministryně vnitřní bezpečnosti Kirstjen Nielsenové.

Je pravděpodobné, že i za Kellyho možnou výpovědí stojí první dáma. Personální šéf a Trumpová měli několik roztržek zvláště poté, co odmítl povýšit některé její oblíbence.

Zobrazit celou diskusi