Sobota 20. dubna 2024
Svátek slaví Marcela, zítra Alexandra
Oblačno, déšť 8°C
Nejčtenější
na Blesk.cz

Pád letadla se 189 lidmi má další oběť. Při pátrání po troskách zemřel potápěč

Autor: peb, ČTK - 
3. listopadu 2018
18:00

Při pátrání po obětech havárie letadla společnosti Lion Air v Jávském moři zemřel jeden z potápěčů. Pátrací týmy hledají druhou černou skříňku a pozůstatky 189 lidí, kteří byli na palubě Boeingu 737.

Pátrací úřad v sobotu oznámil, že muž (†48) zemřel v pátek při zkoumání oblasti, kde se nacházejí trosky letounu. Příčinu smrti úřad neuvedl. Jednalo se ale o zkušeného potápěče, který se zúčastnil řady operací včetně pátrání po letadle společnosti Air Asia před čtyřmi lety.

Boeing 737 nízkonákladové společnosti Lion Air se v pondělí zřítil do moře se 181 pasažéry a osmi členy posádky. Všichni přišli o život. Stroj začal několik minut po startu z indonéské metropole Jakarty dramaticky klesat, až se zřítil. Vyšetřovatelé předpokládají, že příčinou byly technické problémy. Ve čtvrtek potápěči našli zapisovač letových údajů a nadále se pokračuje v pátrání po hlasovém záznamníku hovorů v pilotní kabině.

Premiérová katastrofa Boeingu 737 Max 8

Pondělní havárie byla první nehodou stroje Boeing 737 Max 8, který je nejnovější verzí populárního letounu 737. Tým indonéských a amerických expertů, včetně zástupců společností Boeing a General Electric, partnera výrobce motorů CFM International, si prohlédl vylovené trosky v jakartském přístavu. Odborníci vyjádřili naději, že nebude potřeba sestavit celé letadlo, aby zjistili příčinu pádu.

Takzvaná černá skříňka byla objevena na mořském dně v hloubce asi 30 metrů. Zaříjení je v dobrém stavu a vyšetřovatelé ho nyní čistí, aby mohli prozkoumat data, z nichž by získali podrobné informace o průběhu letu. V moderních strojích jako 737 Max 8 se zaznamenává přes 1000 parametrů od rychlosti a nadmořské výšky až po letové kontroly.

PPP150W ( 4. listopadu 2018 00:18 )

Vážená redakce. Pozůstatky jsou spadlý éro, ostatky jsou to, co zbylo z obětí. Nepleťte si to, je to hloupé a nevkusné.

jasnovidec01 ( 3. listopadu 2018 21:56 )

JanPetr: Jennifer Cook: dementi jděte na jinou stránku,zde není erotická seznamka,tady se stalo neštěstí

Zobrazit celou diskusi