Úterý 16. dubna 2024
Svátek slaví Irena, zítra Rudolf
Oblačno, déšť 10°C

Scott ve studiu jógy zastřelil Nancy i krásnou Mauru. Další se na něj vrhli

Autor: ČTK, kal - 
3. listopadu 2018
14:25

Střelec v malém obchodním centru ve floridském hlavním městě Tallahassee v pátek večer zabil dva lidi a dalších pět zranil. Lidé se útočníkovi postavili na odpor, sám pak spráchal sebevraždu. Informuje o tom agentura AP s odvoláním na místní úřady.

Útočník Scott Paul Beierle (†40) střílel ve studiu pro cvičení jógy. Lidé ve studiu se mu aktivně snažili v palbě zabránit, Beierle jednoho z nich zbraní zbil a pak ji obrátil proti sobě. Policejní náčelník Michael DeLeo uvedl, že pachatel neměl komplice a že úřady pátrají po možných motivech jeho činu.

Několik lidí s útočníkem nejenom bojovalo, ale někteří se i snažili zachránit ostatní, řekl DeLeo a dodal: „Jsme všichni velmi zarmouceni a šokováni událostmi, které se staly.“ Dodal, že v souvislosti s incidentem nyní nehrozí žádné další bezprostřední nebezpečí.

Obětmi útoku byly Nancy Van Vessemová (†61) a Maura Binkleyová (†21). Dvě zranění byli po útoku stabilizováni, dalši tři byli propuštěni z nemocnice, zatímco Beierle zemřel na zranění, která si sám způsobil.

Starosta města Andrew Gillum, který je demokratickým kandidátem na guvernéra Floridy, uvedl, že přerušuje své předvolební turné a vrací se do Tallahassee. Zároveň ocenil rychlou reakci bezpečnostních složek na střelbu.

Útočník byl veterán a učitel se dvěma tituly

Střelec Scott Paul Beierle byl absolvent oborů politická věda a veřejná správa. Dva roky sloužil v armádě a pracoval také jako učitel. Ve svém profilu na síti LinkedIn uvedl, že od roku 2013 hledá práci. Dříve byl zatčen za obtěžování žen. 

Zobrazit celou diskusi