Pondělí 6. května 2024
Svátek slaví Radoslav, zítra Stanislav
Oblačno, bouřka 21°C

Exploze v dovolenkovém ráji: Centrem Tunisu otřásl výbuch na rušné třídě

Autor: ČTK, nkov - 
29. října 2018
15:25

Při sebevražedném útoku v centru tuniské metropole Tunisu bylo zraněno nejméně devět lidí. Nálož odpálila žena krátce před 14. hodinou českého času. Podle tuniské agentury TAP výbuch vyvolal značnou paniku. Tamní ministerstvo vnitra oznámilo, že mezi zraněnými je osm policistů. Tunisko je oblíbenou dovolenkovou destinací i českých turistů.

Atentátnice zvolila jako místo útoku třídu Habíba Burgiby, která prochází centrem města. Nálože explodovaly před nákupním střediskem a v blízkosti několika policistů.

Tělo atentátnice zůstalo ležet na místě, lidé začali rychle prchat. Svědek uvedl, že byla slyšet hlasitá exploze a policie následně začala uzavírat centrum.

Tunisko bylo první arabskou zemí, kde začaly koncem roku 2010 protivládní protesty, jež postupně přerostly do dalších států a jsou známy jako arabské jaro. Mnoho Tunisanů se připojilo k boji teroristické organizace Islámský stát na Blízkém východě a na severu Afriky.

Video  Tunisem otřásl výbuch, šlo o sebevražednou atentátnici.  - Twiiter/Zaid Benjamin
Video se připravuje ...

sores ( 29. října 2018 17:45 )

Čmoudi neustále útočí, oni vlastně nic jiného neumí, šu.ka.t a vraždit! Je to silně primitivní rasa

AliceNovakova3 ( 29. října 2018 17:04 )

Z toho vyplývá, že pokud chce někdo provést teroristický čin, tak ho provede. Nějaké zábrany tomu stejně nepomohou, protože nic nelze uhlídat 100%. To by musel každý kdo vyjde z domu projít kontrolou.

lunatic ( 29. října 2018 16:08 )

Tyto neblahé jevy bych navrhoval vymýtit buďto tresty smrti,anebo dlouholetými tresty pro jedince,kteří se rozhodnou odpálit

Zobrazit celou diskusi