Pátek 26. dubna 2024
Svátek slaví Oto, zítra Jaroslav
Polojasno 14°C

Další vražda novináře na Slovensku. „Stalo se něco šíleného,“ pláče sestra Iveta

Autor: nkov - 
9. října 2018
17:00

Zprávy o vraždách novinářů v Evropě stále nemají konce. Po únorové násilné smrti mladého slovenského investigativce Jána Kuciaka i jeho přítelkyně Martiny Kušnírové i čerstvých novinkách o vraždě bulharské novinářky Viktorije Marinovové přichází další smutná novina. A znovu ze Slovenska. Sestra 10 let pohřešovaného slovenského novináře Pal'a Rýpala uvedla, že roky vyšetřování naplněné nadějí skončily i v jeho případě smrtí.

„Naděje umírá poslední […] Deset let života v naději, že obejmu milovaného bratra, uběhlo tak neuvěřitelně rychle […] Ale něco se stalo… něco šíleného, čemu se mi ani nechce věřit. Dozvěděla jsem se tu nejstrašnější věc, to, čeho jsme se všichni báli a o čem se nám zdálo. To, co jsem po nocích oplakávala do polštáře a snažila jsem se hrát silnou sestru, která vše zvládá. Teď už to však nejde. Teď už vím, že můj bratr – investigativní novinář Pal’o Rýpal už nežije. Vím, že ho ZAVRAŽDILI!!!“ píše v emotivním příspěvku novinářova sestra Iveta.

Rýpal podle serveru Aktuality.sk psal o mafii a pohřešovaných lidech. Od 22. dubna 2008 byl přitom na seznamu zmizelých osob. Nezůstaly po něm navíc téměř žádné stopy. Až doteď. „Když zabili Janka a Martinku, tak nám v hlavách začaly ožívat vzpomínky a násobil se strach z toho, že Palko mohl skončit jako oni?“ popisuje strach Rýpalovi rodiny sestra.

Na rozdíl od vraždy Kuciaka s přítelkyní nebyl však Rýpalův případ všem na očích a pátrání po něm trvalo dlouhých deset let. „Rozdíl ve smrti Janka a Palka je takový, že Janka nechali jako výstrahu na místě vraždy a Palka ,uklidili beze stop'… tedy téměř beze stop!“ píše.

Více ohledně vyšetřování vraždy zatím není známo. „Policie pracuje s určitým okruhem informací, které momentálně prověřuje. Nebudeme je však blíže specifikovat,“ řekla pro server Plus 7 dní, pro který samotný Rýpal dříve také psal, mluvčí policejního prezídia Denisa Baloghová.

Video  Video ze zásahu slovenské policie v souvislosti s vraždou novináře Jána Kuciaka  - Slovenská policie
Video se připravuje ...

doktormediciny ( 9. října 2018 18:40 )

Hm no..Tak nejak to asi je...Onoé uz ty inkvizicni aktivity Obcanskeho Fora, to byl zacatek

sores ( 9. října 2018 18:27 )

Všimněte si, že se vraždí jedině megaři, podvodníci a ty co ví moc o těch haj.z.jů. Jen žebrota se nedává zavraždit, proč asi, ti mají p.r.d, a ví hodně málo. Hrozná doba, zlatý KSČ!!!!!! A to po všech stránkách, jen ty hranice kdyby nebyly zavřené a více výběru ve zboží, mohly ještě dnes vládnout!!!!!

Zobrazit celou diskusi