Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno, déšť 14°C

Putin vyrazil na víkend na Sibiř. Koně, lov tygra i raft tentokrát vynechal

Autor: ČTK - 
27. srpna 2018
21:20

Kreml zveřejnil několik fotografií ze sibiřského víkendu prezidenta Vladimira Putina. Společníky mu dělali ministr obrany Sergej Šojgu a šéf tajné služby FSB Alexandr Bortnikov. Snímky ukazují pětašedesátiletého Putina při zkoumání sazenic jehličnanů, při plavbě ve člunu po řece Jenisej či při vycházce v horách.

Agentura Reuters připomněla, že předchozí Putinovy snímky z výprav do divočiny měly nejspíše předvést pevné fyzické zdraví a sílu hlavy státu. Byly časy, kdy se Putin proháněl na Sibiři na koni či užíval si plavby na raftu a vůbec poutal pozornost médií aktivitami, pomáhajícími budovat image dobrodruha a současně i ochránce přírody a zvířat.

Nořil se do oceánu v potápěčské kombinéze, aby připevnil na záda běluhy vysílačku monitorující její pohyb v Pacifiku, v batyskafu se potopil do hloubky 1400 metrů v Bajkalském jezeře, na motorovém rogalu provázel let jeřábů, na Dálném východě zneškodnil uspávací puškou tygřici.

Ruský prezident Vladimir Putin byl na dovolené na Sibiři. Tentokráte bez dobrodružných kousků Ruský prezident Vladimir Putin byl na dovolené na Sibiři. Tentokráte bez dobrodružných kousků | Reuters

Někdejší výprava na dno Černého moře, kde Putin našel dvě amfory, se ale příliš nevydařila. Později byl Kreml nucen přiznat, že objev antických trofejí byl předem pečlivě připravený.

Loni Putin na Sibiři vyrazil na ryby - nikoliv však s prutem a plechovkou červů, ale s potápěčskými brýlemi a harpunou dvě hodiny pronásledoval štiku ve vodě, jejíž teplota nepřesahovala 17 stupňů Celsia.

Tentokráte v odlehlé sibiřské republice Tuva Putin podle svého mluvčího nerybařil, ale kochal se. „Pokud jde o uplynulou sobotu a neděli, prezident se cestou do Kemerova rozhodl vyletěl dřív a strávil sobotu a v neděli v Tuvě u Jeniseje. Prošel se po horách, kochal se krásami přírody,“ řekl Dmitrij Peskov. Internetový list Gazeta.ru z výbavy hlavy státu odhadl, že Putin byl nejspíše na houbách.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

Antonin Blaha ( 28. srpna 2018 11:45 )

 Chytrolini ktery s presidentu je v takove kondici a to se nebavim o ceskych brichatych luzrech kteri z 90% pripadu ve 20 letech neubehnou ani 1500 m,cest vyjimkam😂

janetazahro ( 28. srpna 2018 02:47 )

Tohle všechno je jen póza, je potřeba pěstovat kult osobnosti. A jen Bůh a Putin ví, kde a jak byly tyhle fotografie pořízeny. Fotomontáže teď hodně frčí Spíše se divím, že není foto pořízeno třeba z Měsíce. To by svět a Rusové teprve koukali, jaký je to GEROJ

mandy ( 28. srpna 2018 01:55 )

Které hovado dalo do nadpisu "lov tygra". Ten by si ani Putin nedovolil, jelikož je tygr přísně chráněný.

Zobrazit celou diskusi