Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

„Jako poznat dceru v péčku.“ Fotka Putina s Nohavicou pobouřila Topolánka

Autor: kal, Mii - 
4. listopadu 2018
15:50

Pohled na českého písničkáře Jaromíra Nohavicu ruku v ruce s ruským prezidentem Vladimirem Putinem není pro každého. Momentku z Kremlu nelibě nese například bývalý premiér a neúspěšný prezidentský kandidát Mirek Topolánek. Na adresu snímku z přebírání Puškinovy medaile Topolánek na Twitteru zmínil, že je to jako přijít ženě na nevěru nebo poznat dceru v pornu. Už před převzetím ocenění schytal Nohavica kritiku z Polska, další lidé pro něj ale mají slova obdivu.

„U té fotky mám pocity. Asi takové, když někdo načapá ženu se sousedem Jirkou nebo pozná dceru v péčku,“ zmínil Topolánek. „Český bard“, jak Nohavicu nazvala agentura RIA Novosti, dostal ocenění za zásluhy o upevnění přátelství a spolupráce mezi národy a sbližování a vzájemné obohacování národních kultur. V děkovné řeči pronesené v ruštině zazpíval Nohavica část písně Bulata Okudžavy.

Video  Putil ocenil Nohavicu medailí. Český písničkář rusky poděkoval a zazpíval  - Kremlin.ru
Video se připravuje ...

Polská mutace časopisu Newsweek ještě před cestou Nohavici do Moskvy uvedla, že pokud tam odjede: „Ruští lobbisté v Česku zaznamenají další velký úspěch a Kreml získá nového ‚užitečného idiota‘. Škoda jen, že to bude náš milovaný český zpěvák.“ Článek vyšel pod titulkem Proč český bard, zbožňovaný v Polsku, zpívá Putinovu píseň.

Anketa
Je podle vás správně, že Jaromír Nohavica převzal medaili od Vladimira Putina?
počet hlasujících: 9974

Ovčáček: Ohavný kádrující článek

Nohavica sice překládal a interpretoval písně Bulata Okudžavy a Vladimira Vysockého, v jeho písničkách zní ruské motivy a melodie, ale i pro jeho polské fanoušky představuje „obrovské překvapení“, že jej potkala tak „pochybná pocta“, míní autor článku v Newsweek Polska Aleksander Kaczorowski.

Puškinova medaile podle časopisu není běžné vyznamenání, ale vyznamenané schvaluje osobně Putin, a tak ji mohou získat jen lidé, kteří Putinovu politiku nikdy nekritizovali.

Zpěvákovi, oceněnému medailí Za zásluhy Milošem Zemanem v roce 2017, přispěchal na pomoc ostrým odsouzením článku hradní mluvčí Jiří Ovčáček. „Ohavný kádrující článek časopisu Newsweek je jak vystřižený z nějaké normalizační tiskoviny,“ uvedl na Twitteru. Kladné ohlasy Nohavica nasbíral i od některých čtenářů Blesku.

hejhej ( 5. listopadu 2018 20:08 )

Nohavica dostal medaili od Putina za své písně a to vadí Topolánkovi a jemu podobných debilům a budou vyřvávat. A že čúza Merkelová dostala už v r. 2010 Kalergiho medaili za genocidu evropských národů je nechává bez povšimnutí a ještě se čúze klaní.

matno ( 5. listopadu 2018 14:02 )

Asi jsi zabrousil na jinou diskuzi, tato je o Nohavicovi.

kradlous ( 5. listopadu 2018 13:28 )

Tupolánka by mohli vyfotit tak akorát o vyloupeného a vytunelovaného trezoru s jeho kumpány a kmotry.

kradlous ( 5. listopadu 2018 12:00 )

Proč má padouch pravdu?

salto ( 5. listopadu 2018 09:05 )

Není to tak zlé "když někdo načapá ženu se sousedem Jirkou nebo pozná dceru v péčku", nejhorší je vidět svoji fotku při "bonga-bonga", ale pan Topolánek už nějak zapomněl

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa