Úterý 23. dubna 2024
Svátek slaví Vojtěch, zítra Jiří
Zataženo, déšť 7°C

Teror v Londýně: Do davu lidí před parlamentem najel vůz. Oblast je uzavřena

Autor: msj, ČTK - 
14. srpna 2018
09:33

Policie zatkla muže, který ráno v Londýně vrazil autem do bezpečnostní bariéry před parlamentem. Podle serveru listu Daily Mail bylo při kolizi zraněno několik chodců, avšak nikoliv vážně. Policie oznámila, že celou věc nyní řeší jako teroristický útok. U parlamentu byl loni spáchán teroristický útok, který si vyžádal životy pěti lidí.

Policie potvrdila, že několik chodců bylo při incidentu před Westminsterským palácem zraněno. Celá oblast je nyní uzavřená.

Ozbrojení policisté řidiče zastavili poté, co vůz narazil do bezpečnostních zábran z betonu a oceli. Následně muže v černém oblečení odvedli v poutech.

Kolem parlamentu byl rychle vytvořen kordon a na místě bylo vidět velké množství policistů. Parlament a všechny vstupy k němu jsou uzavřeny.

K incidentu došlo krátce po 8:30 našeho času. V tu dobu je město vždy zahlceno ranní dopravou. Celou událost si nyní převzalo protiteroristické oddělení. Na svém twitterovém účtu to oznámila londýnská policie.

Toto je tvář řidiče, který ráno po půl osmé narazil do zátaras před britským parlamentem. Toto je tvář řidiče, který ráno po půl osmé narazil do zátaras před britským parlamentem. | Reprofoto Good Morning Britain

Podle záchranné služby jsou minimálně dva lidé zranění, avšak nijak vážně. Podle BBC měl řidič najet do skupinky cyklistů. Na místě byl i viděn poškozený bicykl. Někteří očití svědci tvrdí, že šlo o nehodu, druzí zase, že muž do nich narazil úmyslně. 

Policie ve svém nejnovějším prohlášení uvedla, že incident považuje za teroristický čin a že řidič auta byl zatčen s podezřením na spáchání terorismu.

"Zatím nemáme moc informací. Zadržený je ve vazbě a zjišťujeme jeho totožnost," řekl zastupující komisař Neil Basu na tiskové konferenci.

"Případ řešíme jako teroristický čin. Podle našich informací by zatím neměl být spojován k jiné teroristické činosti v naší zemi," dodal.

salto ( 15. srpna 2018 07:34 )

Našeho

Misa123 ( 14. srpna 2018 15:23 )

 Jenom mala poznamka tikka masala je indicke jidlo 😊

sores ( 14. srpna 2018 12:58 )

Dobře tak anglánům, mají co chtějí, vítali černé nemakačenko s otevřenou náručí a ti se teď mstí bílé rase a chtějí celou Evropu!! Za to vše neštěstí mohou jedině bílá rasa politiků!!! A mi to odskáčeme co si pár blbů rozhodne a hrají si na samaritány hodné.

iluze ( 14. srpna 2018 12:08 )

Asi omyl...

vihor ( 14. srpna 2018 11:29 )

Taková normální multikulturní ranní dopravní špička. Ti Britové z toho nadělají.

Zobrazit celou diskusi