Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Vězni tam trpí v kontejnerech na poušti, volby neexistují. Z Eritrey prchá každý sedmý

Autor: bud - 
11. června 2018
22:13

Nelidské životní podmínky, nekonečná povinná vojenská služba i tvrdé tresty za každé porušení pravidel. Před tvrdým režimem diktátorského státu Eritrea, který nedodržuje lidská práva, prchají statisíce lidí. Třeba ženy v armádě jsou běžně znásilňovány, i když mají zakázáno během služby otěhotnět. I tuto realitu ukazuje pořad Proč, který připravuje server Info.cz.

Diktátor Isaias Afwerki vede už 25 let východoafrickou zemi Eritrea. Kvůli nesnesitelným životním podmínkám a extrémnímu porušování lidských práv ze země každý měsíc utíkají tisíce lidí. Podle odhadů jich je momentálně na útěku až půl milionu, což je každý sedmý obyvatel, uvádí pořad Proč.

Eritrea vznikla v roce 1993 odtržením od sousední Etiopie a od té doby je „policejním“ státem nejtvrdšího kalibru. Volby se nekonají, parlament se neschází a téměř kvůli všemu, třeba návštěvy sousední vesnice, je potřeba úřední povolení. Nejvíce ale obyvatele děsí povinná služba v armádě, která se klidně může protáhnout i na desítky let.

Každému, kdo se režimu vzepře nebo poruší pravidla, hrozí tvrdé tresty. Amnesty International hovoří třeba o věznění v rozpálených ocelových kontejnerech na poušti.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

agfor ( 12. června 2018 12:02 )

Měl ses narodit jako cikán. Ti taky mají jenom práva a žádné povinnosti.

agfor ( 12. června 2018 11:59 )

Tak jim vadí, že volby neexistují. To jsme na tom líp, u nás sice volby existují, ale stejně jsou na ho. . .

mesalina ( 12. června 2018 04:21 )

A Evropa je má všechny zachránit?

cocumysvole ( 12. června 2018 00:48 )

Omyl !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Muklové netrpí Ti se mají o hodně líp než slušní pracující lidé a práv mají taky o hodně víc ale za to mají o hodně míň povinností. Ale takovej už je nastavenej systém v tomhle Havlofašizmu a absurdistánu.

cocumysvole ( 12. června 2018 00:41 )

Vězení Má být od toho aby se ti Hajzlové báli vrátit zpátky a né aby tam jezdili jak do pionýrskýho tábora. Kdyby byla nějaká spravedlnost tak by platilo třikrát a dost. Do kriminálu se může dostat každej ale jenom jednou a né 10x nebo 15x, Prostě třikrát a dost a pak už ke zdi a byl by pořádek a každej gauner by si to šeredně rozmyslel.

Zobrazit celou diskusi