Roku 2007 se Harrymu splnil sen. Konečně byl nasazen do bojů v Afghánistánu. Mladý člen královské rodiny byl povolán do služby na jedno z nejnebezpečnějších míst na světě, do Garmsíru poblíž hranic s Pakistánem. K situaci v oblasti se jeho velitel Mark Millford vyjádřil následovně: "Nebezpečnější místo už snad ani být nemůže."

Že mise nebude procházka růžovým sadem, se Harry přesvědčil už několik dnů po začátku služby, když spolu se svým týmem málem najeli na minu. K této události se vyjádřil Harryho kolega z Afghánistánu kapitán Dickon Leigh-Wood, který se zná s Harrym už od školy.

"Lidi z auta z naší kolony si všimli něčeho zvláštního zpoza tanku před nimi. Celá kolona se musela zastavit. Předchozí vozidla včetně Harryho minula nálož jen o patnáct centimetrů," řekl uvedl pro server Mirror.

Harry rád vyměnil pohodlí domova za službu vlasti. Během zimy se spolu s dalšími vojáky chumlali ve stanu k sobě, protože teplota klesala i na -26 stupňů. Přesto byl rád, že mohl poznat jiný svět.

V Afghánistánu byl zcela anonymní a místní obyvatelé, kteří často nemají ani televizi, vůbec netušili, že mladík, který k nim po večerech chodil na čaj, je královské krve. Kolegové říkali, že si na úskalí a nepohodlí vojenské služby princ nikdy nestěžoval.

VIDEO: Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!"

Video
Video se připravuje ...

Budoucí nevěsta prince Harryho: "Nenechala jsem ho domluvit!" @TheBritishMonarchy

Fotogalerie
24 fotografií