Čtvrtek 28. března 2024
Svátek slaví Soňa, zítra je Velký pátek / Taťána
Oblačno, déšť 14°C

Vyhlášená pařížská restaurace vyhazuje Araby a další lidi, kteří se jí nelíbí

Autor: ČTK, ivm - 
24. května 2018
22:24

Francouzské úřady zahájily v pátek vyšetřování jedné z vyhlášených restaurací v hlavním městě, která měla vyhazovat hosty arabského původu. Podnik, který si oblíbily osobnosti jako Rihanna nebo Kim Kardashian, úmyslně rušil rezervace arabských a afrických zákazníků. Upozornil na to web BuzzFeed.

Na webových stránkách BuzzFeed se ve čtvrtek objevily informace, že špičková restaurace L’Avenue, která se nachází poblíž slavného bulváru Champs-Elysées, „zavedla diskriminační systém“, a to zejména pro hosty arabského původu, kterým začala rušit rezervace.

Turisté z Blízkého východu, především ze Saudské Arábie, Bahrajnu a Kataru byli prý podnikem odmítnuti z důvodu plné obsazenosti, zveřejnil BuzzFeed na základě svědectví čtyř bývalých servírek na svém webu.

„Kdyby se v restauraci objevila zahalená žena, bylo by nutné jí říct, že je plno, i kdyby to nebyla pravda,“ uvedla servírka, která si přála zůstat v anonymitě.

BuzzFeed zveřejnil textové zprávy, které si zaměstnanci posílali mezi sebou. Bylo z nich jasně patrné, že pro některé, podle vzhledu nevyhovující hosty jsou dveře L’Avenue zavřené.

Francouzský ombudsman oznámil zahájení vyšetřování podniku. Restaurace čelí obvinění z „diskriminace kvůli fyzickému vzhledu“. 

Manažer L’Avenue je od zahájení vyšetřování nedostupný. Restaurace ani neposkytla žádné vyjádření.

Video  Peníze za uprchlíky a hněv Evropanů: Takhle Macron promlouval ve Štrasburku 
Video se připravuje ...

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině