Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Chlapec (2) musí zemřít! Rozhodl soud proti vůli rodičů

Autor: ana - 
22. února 2018
15:53

Tento týden rozhodl londýnský vrchní soud o osudu teprve dvouletého miminka Alfiho Evanse.  Lékaři chlapce, který je rok v kómatu, musí odpojit od přístrojů. Británie je zdrcena. Rodiče jsou na pokraji kolapsu.

Tribunál údajně zohlednil lékařský posudek, podle něhož  Alfi nemá šanci na uzdravení, a jeho další umělé udržování při životě by bylo „bezcitné a nelidské“. Verdikt je konečný, hoch má být odpojen v pátek.

Soudce Anthony Hayden má jednoznačný názor:  „Alfi teď potřebuje kvalitní paliativní péči. Potřebuje mír, klid a soukromí.“

Rodiče bojují

Otec malého Alfiho Tom u soudu v pláči pronesl, že se jedná jen o obyčejný a sprostý rozsudek smrti. Po celé Anglii už přitom několik měsíců probíhají protesty. Lidé doufali, že soud takto definitivně nerozhodne. Demonstranti přitom přišli i před budovu soudu. Po vynesení rozsudku před soudem vládlo hrobové ticho. Nikdo tomu nevěřil.

 „Mému synovi jsou dva roky a byl odsouzen k trestu smrti. Získali jsme falešný dojem, že s ním přinejmenším budeme moci odejít důstojně domů, ale oni chtějí, aby do pátku zemřel. Bez soucitu,“ řekl Evans pro agenturu Reuters po úterním vynesení rozsudku.

Nevyléčitelná nemoc

Hoch trpí degenerativní neurologickou poruchou neznámého původu a je v polovegetativním stavu. Lékařům se nepodařilo stanovit přesnou diagnózu, ale dospěli k závěru, že udržovat dítě dál při životě na přístrojích nemá v dané situaci smysl.

Nemoc se u Alfiho projevila v pouhých sedmi měsících. Nejprve formou záškubů, později nekontrolovatelnými křečemi a záchvaty.

Rodiče Tom Evans a Kate James chtěli malého Alfiho odvézt do Říma, kde by ho podrobili dalším vyšetřením. Tomu nyní soud rozsudkem zabránil.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

sores ( 22. února 2018 19:10 )

Je to těžké vzdát se dítěte, ono koho se co netýká tak těžko pochopí.

soorry ( 22. února 2018 19:04 )

te´d je to dítě, ale jednou dospělý člověk, na přístrojích bude žít, to by nikdy nezemřel?? Rodiče už měli mít další dítě a měli by jinou radost i starost. přístroje mají sloužit na určitou dobu, pokud to nikam nevede, odpojit pacienta. Dnes je vše moderní a supluje i život, kdysi by to nebylo možně a lidi se s tím smiřovali. Vše zveličují media a dávají vědět celému světu.

soorry ( 22. února 2018 18:57 )

přesně

bafy81 ( 22. února 2018 16:54 )

 Schumacher je v komatu jak dlouho? Prachy no

Monikay ( 22. února 2018 16:05 )

Otázka je zda trpí a v péči rodičů by strádal. Jinak taky moc nechápu, proč o něm rozhoduje někdo jiný než oni.

Zobrazit celou diskusi