Středa 24. dubna 2024
Svátek slaví Jiří, zítra Marek
Zataženo, déšť 7°C

Potápěči CIA našli ponorku narkobarona Escobara: Pašoval v ní drogy

Autor: P. Ksiazkiewiczová - 
24. ledna 2018
19:54

V 80. letech vydělával kartel narkobarona Pabla Escobara (†44) až 9,2 miliardy korun týdně, proto se všichni ptali: Kam se všechny ty prachy po jeho smrti v roce 1993 poděly?! Agenti CIA po nich pátrají dodnes, právě nyní třeba objevili jeho ztroskotanou pašeráckou ponorku!

Malé ponorky (mimo jiných strojů a metod) používal Escobar k pašování drog do USA. Mohly převézt až 2 tuny kokainu do pobřežních vod Portorika, kde byl náklad přeložen na motorové čluny a putoval dále na Floridu do Miami.

K překládce byli většinou donuceni místní obyvatelé a právě ti CIA na stopu ponorky přivedli. „Ponorky přijížděly v jednu ráno a všichni vždy velmi znervózněli,“ prozradili agenti CIA Doug Laux a Ben Smith. Jeden z mužů se dokonce uvolil, že agentům CIA ukáže, kde asi leží jedna ze ztroskotaných ponorek.

Na palubě podle něj mohla mít klidně dvě tuny kolumbijského koksu! „Hloubka je tady od jedenácti do nějakých dvaceti metrů,“ hlásil znalecky informátor, když Američany přivedl až na místo. A přístroje vysílající magnetické vlny opravdu ukázaly, že se na dně nachází velký železný vrak!

Měli asi i štěstí v tom, že nedávné bouře z ponorky odnesly nános písku. A tak se do hlubin vrhli potápěči! Už podle prvotního ohledání bylo jasné, že ponorka musela na dně moře ležet desítky let, neboť byla celá porostlá silnou vrstvou planktonu. Nezůstala ale vcelku, na místě našli spoustu jejích kusů i nějaké bedny, avšak nic z pokladů, v které doufali. Že by i v tomhle případě pohotoví mafiáni agenty CIA předběhli?

Vykopej skrýš a zemři!

Majetek Pabla Escobara byl odhadován na 50 miliard dolarů (1 bilion Kč) a věří se, že část svého majetku v hotovosti zakopal na různých místech po Kolumbii. Aby předešel následným krádežím, zastřelil všechny muže, kteří se na zakopávání pokladu podíleli.

VIDEO: Trailer nového seriálu, který pátrá po milionech Pabla Escobara.

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi