Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Vánoční nadílka v Pensylvánii: Město zmizelo pod sněhem, napadlo 130 cm

Autor: Darina Jíchová - 
27. prosince 2017
10:36

Město Erie v americkém státě Pensylvánie zmizelo pod sněhovou pokrývkou. Během sněhové vánice tam přes Vánoce napadlo rekordních 130 centimetrů sněhu. V městě byla vyhlášena pohotovost. Cesty jsou zapadané a z aut jsou bílé kopečky. „To je šílené,“ komentují situaci místní obyvatelé.

Tamější národní meteorologická služba uvedla, že během pondělí napadlo 86 centimetrů, dalších zhruba 50 spadlo včera. Jedná se o rekordní sněhovou nadílku, kterou Pensylvánie zaznamenala od roku 1958, kdy v Morgantownu naměřili 112 centimetrů sněhu. Severovýchodní pobřeží navíc čekají v příštích dnech nízké teploty a vítr. Meteorologové varují před omrzlinami, může k nim dojít už po 30 minutách venku.

Video  Podobnou sněhovou kalamitu obyvatelé Erie nepamatují  - reuters, hudba: hudebnibanka.cz/Anselm C. Kreuzer - DRAMATIC EVOLUTION C
Video se připravuje ...

Z auta je vidět pouze obrys. Z auta je vidět pouze obrys. | reprofoto/twitter

Pensylvánské město Erie se nachází na pobřeží stejnojmenného jezera, místní úřady kvůli sněhu vyhlásily pohotovost. Lidé si mají dávat pozor hlavně na cestách, které jsou „nebezpečné a neprůjezdné“. Úřady požádaly obyvatele, aby nevyjížděli na silnice a počkali, až opadne největší kalamita. Státní policie a ministerstvo dopravy vyzvaly místní, aby se vyhnuli jakémukoliv cestování.

Zobrazit celou diskusi