Pátek 29. března 2024
Dnes je Velký pátek / Taťána, zítra Arnošt
Oblačno 18°C

Ludmilu (†66) zabil vlastní syn. Elitní golfista jí po hádce usekl hlavu

Autor: Darina Jíchová - 
15. srpna 2017
18:30

Jeden z nejlepších ruských golfistů Artěm Nestěrov byl zatčen za vraždu vlastní matky Ludmily (†66). Měl si vybrat obzvlášť násilný způsob, kuchyňským nožem jí setnul hlavu. Vraždě nejspíš předcházela vyhrocená hádka golfisty s jeho manželkou.

Nestěrov své matce podle policie usekl hlavu, potom nasedl do auta, aby se pokusil z místa činu ujet. Během svého úprku ještě třikrát havaroval, uvedl britský web Daily Mirror. Muž nakonec zavolal své ženě, pak své sestře Lydii a nakonec se sám nahlásil na policii.

Policie našla tělo i hlavu ve vesnici Jerino nedaleko Moskvy, Nestěrova zadrželi den po vraždě. Golfista vypověděl, že k činu došlo po tom, co se pohádal se svou ženou. Ta mu prý vyčítala, že v práci tráví víc času než doma.

Nestěrov bude dva měsíce ve vazbě, rozhodl krajský soud ve Ščerbince, policie chce celou situaci pořádně prošetřit, než případ posune k soudnímu jednání. Nestěrov i jeho manželka uvedli, že k vraždě došlo po jejich hádce, sám sportovec se k činu doznal, ale vyšetřovatelé se domnívají, že by se mohlo jednat o zabití v afektu.

Podle soudního lékaře měla Nestěrova matka kromě useknuté hlavy ještě několik bodných ran v oblasti břicha. Golfista řekl, že se rozhodl navštívit matku, protože byl po hádce tak rozzuřený a uklidnit ho mohla jenom ona.

Prezidentka ruské golfové asociace Světlana Žurovovová je v šoku. „Nejsme blízcí přátelé, ale pravidelně se vídáme na turnajích, nikdy mi nepřišel jako člověk, který by se někdy uchýlil k vraždě. Musíme hledat příčiny toho, co ho k činu vedlo,“ řekla ruskému deníku Gazeta.

Aktuální dění

 

Izraelsko-palestinský konflikt:

ONLINE dění v Izraeli Velitel Hamásu Iron Dome

Válka na Ukrajině:ONLINE dění na Ukrajině

kristinn ( 15. srpna 2017 19:53 )

" Cti otca svojho i matku svoju", "Nezabiješ"-keby sa ľudia držali prikázaní Božích, nestávajú sa takéto hrozné tragédie a svet i život by bol úplne iný...

Zobrazit celou diskusi