Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Oblačno, déšť se sněhem 9°C

Žena kývla na večírku na sex. Další tři muži ji znásilnili a trest je i zabolí

Trest za znásilnění v Singapuru? 8 ran rákoskou a 7 let vězení.
Trest za znásilnění v Singapuru? 8 ran rákoskou a 7 let vězení.  (Autor: reprofoto/twitter)
Autor: Darina Jíchová - 
15. srpna 2017
15:30

Tři Britové byli obviněni ze sexuálního obtěžování malajsijské ženy (23) na rozlučce se svobodou v Singapuru. Tam Thanh Khong (22), Michael Le (24) a Son Thai Vun (24) dostali od soudu trest osmi ran holí a téměř sedm let vězení.

Ženu napadli v září loňského roku na rozlučce se svobodou, kterou pořádal Khongův bratr. Muži se zúčastnili festivalu elektrické hudby a pak se odebrali do nočního klubu Zouk, tam se seznámili s jejich obětí, Malajsijkou. Jméno oběti na její přání nebylo uvedeno.

Probrala se, když s ní souložil někdo cizí

Opilá žena s jedním z jejich přátel, Michaelem Ahnem, odešla do hotelu Carlton. Žena souhlasila k sexuálnímu styku s Ahnem, ale ne s někým dalším. Khong, Vu a Le však využili její opilosti, vešli do pokoje a střídavě s ní bez jejího vědomého souhlasu měli sex. Žena se probrala právě, když s ní Le souložil.

Muži byli odsouzeni v úterý, původně byli obviněni ze znásilnění, když ale vypověděli, co se skutečně stalo, soudkyně Hoová změnila žalobu ze znásilnění na sexuální obtěžování, jejich čin však označila za ohavný a poslala je na skoro sedm let do vězení. K tomu jim přidala pět až osm ran ratanovou holí. Tento trest zvolila pravděpodobně záměrně, datuje se totiž do doby, kdy byl Singapur britskou kolonií.

„Využili situace, když žena spala a nebyla se schopná sama bránit, spáchali nehorázný čin, který patří mezi sexuální zločiny. Svým jednáním ukázali, že nerespektují její vůli a důstojnost, nebrali ohled na to, že by jí mohli způsobit vážná zranění,“ řekla Hoová.

Trest za znásilnění v Singapuru? Osm ran holí a sedm let vězení. Trest za znásilnění v Singapuru? Osm ran holí a sedm let vězení. | Profimedia.cz

„Z důkazů je jasně vidět, že pachatelé oběť zneužili. Teď musí zaplatit za to, co udělali,“ řekl zástupce obžaloby G. Kannan. Obhájce mužů před soudem přečetl dopisy, ve kterých vyjádřili svou lítost. „Khong nad svým jednáním nepřemýšlel a nyní toho hluboce lituje,“ řekl jeho právník Nathan Shashi. Oběti nabídl kompenzaci v hodnotě 82 tisíc korun, žena ji přijala.

pajato73 ( 16. srpna 2017 07:35 )

absolutni souhlas

Lucio1 ( 15. srpna 2017 20:34 )

V Singapuru, kde jsou tresty za odhození papíru, žvýkačky apod., kde je i v noci hodně bezpečno, byla tohle opravdu pěkná hloupost..Myslím, že budou ponaučeni..Klackem na zadek a basa..

sores ( 15. srpna 2017 19:38 )

Uříznout jim ptáka samcům hnu.sným. Co to v těch chlapech je? Jsou jak zví.řata,ne spíše doby.tek )

jany ( 15. srpna 2017 19:00 )

ano bylo to bezne, ze se na vecircich takhle soulozilo

ivoadler ( 15. srpna 2017 18:33 )

Dost často lituji, že u nás jsou tělesné tresty zakázány. Člověk nesmí ani potrestat vlastní dítě! Řekne mi nějaký wool, co mám udělat s tříletým fakanem, který neposlouchá a ještě mě na veřejnosti záměrně kopne do holeně? Dospělým by tělesné tresty taky neškodily. Ale nepřehánět to. Tři rány na nahou pr del by stačily. Nejsme přece nějací sadisti.

Zobrazit celou diskusi