„Případ jsme si převzali v rámci své působnosti, věnujeme se mu a v současné době probíhá prověřování,“ uvedla mluvčí GIBS Radka Sandorová. Žádné obvinění zatím nepadlo, vyšetřovatelé musejí složité vztahy nejprve rozplést.

Na sociální síti se začaly množit komentáře, které straní jak jedné, tak i druhé straně. Dívky se prý měly chovat vyzývavě, napadená údajně sváděla přítomné muže. To vše ale druzí popírají. Další si myslí, že muž zneužil toho, že byla mladá žena po zábavě nejspíše opilá, a dosáhl u ní svého.

K ženě vyjížděli v sobotu brzy ráno záchranáři, na místo dorazili i policisté. Těm prý údajný násilník sám styk s mladou ženou přiznal, tvrdil ale, že byl dobrovolný.

 „V násilný čin se sexuálním podtextem se zvrhla rozlučka se svobodou jedné ze skupinky mladých žen v Transkempu na Hracholuské přehradě v noci z pátku na sobotu. Zdravotničtí záchranáři byli k postižené devětadvacetileté ženě voláni těsně před čtvrtou hodinou ranní. Podle našich informací je podezřelým ze závažného trestného činu jeden z prodavačů občerstvení,“ řekl mediální manažer plzeňských záchranářů Vítězslav Sladký.

Napadená skončila na ošetření v nemocnici. „Mezi vodními záchranáři shodou okolností sloužila i krizová interventka Zdravotnické záchranné služby Plzeňského kraje, která poskytla skupince kamarádek znásilněné ženy psychologickou pomoc,“ dodal Sladký.

VIDEO: Školačka byla znásilněna cestou z kostela.