Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Drama při vyšetřování Mrázkovy vraždy: Vyhrožují nám, tvrdí kriminalisté

11. července 2017
10:54

Když přišli členové týmu Tempus začátkem dubna do práce, čekalo je nepříjemné překvapení. Místo vyšetřování případu Mrázkovy a Bělovy vraždy museli absolvovat výslech a zadržení policisty z GIBS. Obvinění vzneseno nebylo, vyšetřovaní detektivové ale mluví o nátlaku a vyhrůžkách. Potrestání ale inspektory z GIBS nečeká.

Elitní tým Tempus se zabývá odloženými případy – v posledních měsících si vzal na paškál vraždu mafiánského bosse Františka Mrázka. Někteří jejich detektivové se tak rázem dostali do hledáčku Generální inspekce bezpečnostních sborů, která začátkem dubna nastoupila do kanceláří Tempusu a několik místních detektivů zadržela – údajně kvůli podezření ze zneužití pravomoci. Další podrobila výslechu přímo na místě.

Zadržení detektivové byli vyslýcháni do druhého dne, aniž by se dozvěděli, z čeho jsou podezřelí. Bez obvinění byli i propuštění. Stěžovali si ale na hrubý psychický nátlak ze strany inspektorů a dokonce i na vyhrůžky. „Uvědomte si, že před vámi vypovídali jiní a nechali vás v tom,“ zaznělo například podle Aktuálně.cz.

Policisté si pak podle serveru iRozhlas.cz na jednání GIBS stěžovali Městskému a Vrchnímu státnímu zastupitelství v Praze. Vrchní státní zastupitelství jim dalo za pravdu a nechalo případ dořešit městské zastupitelství.

A jeho rozhodnutí stěžovatele zaskočilo. Městský státní zástupce neshledal důvody ke kárnému potrestání, nicméně věc s paní státní zástupkyní i ostatními státními zástupci probral a přijal systémová opatření interního charakteru,“ řekla serveru iRozhlas.cz mluvčí Městského státního zastupitelství v Praze Štěpánka Zenklová.

Podivného vyšetřování GIBS si všiml i ministr vnitra Milan Chovanec. „Jeví to prapodivné znaky,“ prohlásil tehdy. 

Tým Tempus před soud dostal i muže podezřelého z vraždy Antonína Běly:

Video  Státní zástupce o vraždě bosse Běly  - Video - Ladislav Křivan
Video se připravuje ...

ollina ( 11. července 2017 12:41 )

Policisté mohou vyšetřit maximálně tykadla, jinak by šli do tepláků. Je to hnus, že policie je ovládaná mafií

gabreta ( 11. července 2017 12:33 )

Pravda a láska opět vítězí!!!

petr11 ( 11. července 2017 11:56 )

.....jako za starých časů....co na to Herman

reifik ( 11. července 2017 11:52 )

Jsme bezesporu "právním" státem,ať žije "západní" demokracie a kapitalismus......

Zobrazit celou diskusi
Video se připravuje ...
Další videa
Osoby v pátrání