Čtvrtek 25. dubna 2024
Svátek slaví Marek, zítra Oto
Zataženo, déšť se sněhem 7°C

Gabriela (†8) ušikanovali k smrti, chlapec se oběsil. Rodiče žalují základní školu

Autor: Darina Jíchová - 
9. srpna 2017
18:10

V Ohiu se odehrála strašlivá tragédie. Osmiletého chlapce šikanovali zřejmě jeho trýznitelé tak intenzivně, že se rozhodl spáchat sebevraždu. Rodiče viní za celý incident Carlsonovu základní školu v Cincinnati. Správa instituce ovšem tvrdí, že její zaměstnanci nepochybili. 

Celý případ se odehrál na základní škole v Cincinnati v Ohiu. Gabriel (†8) zde byl obětí šikany, dva dny před jeho sebevraždou se situace vyostřila. Na chlapce si na záchodech počkali jeho spolužáci a shodili ho na zem. Celý incident zaznamenala bezpečnostní kamera.

Po té, co si chlapec sáhl na život, objevili nekvalitní nahrávku, z které chybí pár vteřin, vyšetřující policisté. Detektivové sdělili školní správě, že je na videu vidět, že Gabriela jeho spolužáci šikanovali. Míra jejich agrese byla prý tak vysoká, že by se dal incident označit jako napadení. Škola to jako důkaz ale odmítla.

Šikana a následný nezájem dětí

Celé video je dlouhé 24 minut. V záběru je vidět Gabriel, jak si třese rukou s dalším chlapcem ve dveřích, potom spadne na zem, kde zůstane ležet bez hnutí. Co pádu předcházelo, není vidět. Děti okolo Gabriela bez zájmu procházejí a překračují ho, některé do něj šťouchají. Pak do umývárny vejde někdo ze zaměstnanců školy a pomůže žákovi vstát.

Gabriel byl poté odveden na ošetřovnu, ze školy si ho vyzvedla matka. Během dne se chlapci udělalo špatně a musel do nemocnice. 

Zástupkyně Gabrielových rodičů Jennifer Branchová tvrdí, že škola informovala chlapcovu matku Cornelii Reynoldsovou o tom, že její syn omdlel. O incidentu ze záchodků prý nepadla ani zmínka. Výpověď zaměstnanců školy se o něco liší.

Gabriel zůstal následně jeden den doma, pak se ale vrátil do školy. Všechno se zdálo být v pořádku, ráno se chlapec prý cítil dobře. Během dne se ale zřejmě muselo něco ve škole odehrát. Když se matka vrátila odpoledne domů, našla totiž svého syna oběšeného v pokoji.

Nikdo jim o šikaně neřekl?

Rodiče nařknuli školu z toho, že jim zatajila podstatnou informaci. Kdyby prý věděli, jakému násilí jejich syn čelí, řešili by všechno jinak. „Gabriela jsme všichni milovali a moc nám chybí. Nejhorší je, že ho k tomu dohnali lidé, kterým jsme věřili, že se o něj postarají. Dala bych všechno, aby se mi vrátil,“ uvedla paní Reynoldsová.

Místní se rozhodli rodiče zemřelého chlapce, kteří na školu podali žalobu, podpořit. Viní ji ze zanedbání péče a zatajování informací. Davy rodičů v těchto dnech protestují před školou a volají po spravedlnosti. 

Představitelé školy jsou si obvinění vědomi, rozhodli se však, že nastalou situaci nebudou komentovat. „Cítíme s rodiči a litujeme toho, co se stalo. Gabriel byl výjimečný hoch a jeho ztráta zasáhla nejen jeho rodinu, ale i naši školu a komunitu,“ uvedl zástupce. 

Podívejte se na zveřejněný záznam záchodového incidentu:

 

 

 

nika70 ( 9. srpna 2017 19:20 )

Taky jsem zažila šikanu, akorát se tomu tehdy tak neříkalo. Prostě děcka jsou zlý a budují si své pozice. Za nás se kvůli tomu nikdo nevěšel, protože neměl žádný takový vzor, jako ho je teď toho plný internet. Dnes někdo nafotí, jak vyskočí z okna a další den se desítky lidí nechá inspirovat a skočí taky. Nezávidím těm mladým jejich život, měli jsme to lehčí...

Zobrazit celou diskusi