Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Turisté v Brazílii špatně odbočili. Matku tří dětí dvakrát střelili do břicha

Autor: Darina Jíchová - 
8. srpna 2017
08:00

Chtěli si koupit vodu, ale nedorozumění je zavedlo do brazilské favely. Britská turistka Eloise Dixonová s rodinou zabloudila a ocitla se v nebezpečných slumech. Rodina se připletla do přestřelky, Dixonová byla zasažena dvakrát, manžel a děti byli v šoku, ale jinak bez zranění.

Nedaleko oblíbeného prázdninového ráje v Rio de Janeiro byla postřelena Britka Eloise Dixonová (46), která se připletla do přestřelky v brazilské favele. Žena nejspíš zabloudila a ve favele se ocitla náhodou.

Policie oznámila, že rodina se třemi dětmi cestovala po oblíbeném letovisku Angra dos Reis vzdáleného zhruba 150 kilometrů od města, když špatně odbočili a ocitli se ve slumech zmítaných kriminalitou. Skupina ozbrojených mužů přistoupila k autu a opakovaně rodinu vyzvala, aby vylezli, jinak budou střílet.

Žena dostala dva zásahy v oblasti břicha a byla převezena do nemocnice, řekl mluvčí policie. Oběť podstoupila operaci a její stav je stabilizovaný, uvedla místní média. Další podrobnosti zatím nebyly zveřejněny.

Šéf místní policie, Bruno Gilaberte sdělil tisku, že rodina se vypravila hledat vodu a místní je poslali do oblasti Água Santa, která je známá zvýšenou zločinností. Zvláště pak je spojena s pašováním drog a s kartelem Terceiro Commando Puro.

Střelci zatím unikají

„Došlo k nedorozumění, rodina byla několikrát vyzvána, aby opustili prostor, ale protože nerozuměli, pokračovali dál v cestě a ozbrojenci zahájili palbu,“ řekl Gilaberte. „Jsme v kontaktu s brazilskými úřady i místními autoritami, řešíme případ střelby na občana britské národnosti,“ uvedl mluvčí ministerstva zahraničí. Střelci zatím nebyli dopadeni, policie po nich pátrá.

Případy, kdy turisté zabloudí do slumů, které jsou ovládány kriminálními gangy, nejsou ojedinělé. Před dvěma lety byla ve slumech zastřelena podnikatelka (70) poté, co jí selhala mobilní aplikace a ona špatně zahnula. Britské Ministerstvo zahraničí turistům doporučuje, aby se favelám vyhýbali:Všechny favely patří mezi nebezpečné oblasti, kterým by se cizinci a ostatně i místní měli vyhýbat.“

blah.. ( 8. srpna 2017 08:49 )

tak im treba. nechapem to nutkanie navstevovat nebezpecne krajiny

Zobrazit celou diskusi