Pátek 19. dubna 2024
Svátek slaví Rostislav, zítra Marcela
Oblačno, déšť 8°C

Brazílie přestala lidem vydávat cestovní pasy. Došly jí peníze

Autor: nka - 
28. června 2017
21:44

Brazílie pozastavila na neurčitou dobu vydávání nových cestovních pasů, důvodem je nedostatek peněz v rozpočtu. Oznámila to ruská agentura TASS s odvoláním na brazilská média.

„Federální policie oznamuje pozastavení výroby nových pasů, o které bylo požádáno později než 27. června ve 22 hodin. Toto opatření jsme přijali v souvislosti s nedostatkem prostředků, které jsou v rozpočtu vyděleny na kontrolu migrace a vydávání dokumentů nutných k cestám do zahraničí,“ oznámila federální policie v prohlášení.

Brazilci, kteří si o cestovní dokument stihli požádat před tímto termínem, dostanou svůj pas v pořádku. Vedení policie také oznámilo, že čeká, jak se k problému postaví federální vláda.

Největší jihoamerická země se již dva roky potýká se závažnou recesí. Podle oficiálních čísel loni klesl hrubý domácí produkt o 3,6 procenta, o rok předtím o 3,8 procenta. Podle ekonomů je to od roku 1948, kdy se statistiky začaly vytvářet, poprvé, co země zažívá pád ekonomiky dva roky po sobě.

Brazílií v posledních týdnech otřásá skandál ohledně korupce v případu prodeje zkaženého masa, do něhož je zapleten i prezident Michel Temer.  Zemi zasáhly mohutné protesty:

Buďte první, kdo se k tématu vyjádří.

Zobrazit celou diskusi